Neulontaa, neulontaa...

Kesken pyykkäämisen ( jota piisaa nyt kun laitan talvivaatteita  pois käytöstä ) tuli mieleen yhtäkkiä että joo, Joonaksen puhelimessa on se anteeni ja se tarvii sellasen kännykotelon jossa on reikä anteenille. Ja sitten samaan syssyyn tajusin et hei, Stitch n' bitch-kirjassa on juuri sellainen ohje ja mulla on vihreetä 7 veljestä ja sehän on juuri se lanka jota.....Puoli tuntia myöhemmin tuli luova tauko kun mietin et KUMMALLA PUOLELLA se anteeni on ?????Kun haluan et kun läpän aukasee niin känny näkyy siel käyttöpuoli edellä.  Oikeella, sanoi Joonas, kun soitin. Ja niin sain kännykotelon tehtyä. Haluan siihen jonkin kivan kuvan  tehdä vielä silmukoita jäljitellen, mut en vielä tiedä minkä.

Sen jälkeen työn alle pääsi Kitten Mohair, ohje röyhelöhuiviin Modasta 1/2006. No sen teki nopeesti, mutta sitten kun kiinnitin nyörin ja rypytin niin eihän ne rypyt menny yhtään tasasesti vaan kerääntyy sinne huivin päihin. Mietin jos OMPELIS sen silleen rypyille, et ne menis tasaisesti ? Aika lyhyt huivi siitä tuli, ohjeen mukaankin rypytettynä 80 senttiä. Luulen että ompelun jälkeen se saa lähdöt tälle vasemmalla puolella istuvalle neidille:

65476.jpg

Annille sopii rimpsut hiukan paremmin kuin minulle :)

Tänä aamuna heräsin ennen seitsemää ja tapani mukaan aloin selaileen lehtiä, kun ei ollu työpäivä. Käteen osui Tampereelta roudaamani Vogue Knitting ja  aloin katseleen kuvan lisäksi myös ohjetta erään kivan neuleen osalta. Laukkuun varaamani Sisu Glitter pääsi puikoille pienen pohdinnan jälkeen. En paljasta tässä nyt enempää että mitä neuletta aloin sieltä väsäämään, katon ensin tuleeko siitä mitään. Tapani mukaan tulen muokkaamaan ohjetta, sen alaosan kohdalta varsinkin.Toivon että tyyli ei kuitenkaan kärsi, sillä se oli juuri sellasen mukavan hempeen näkönen neule, millasta mulla ei vielä olekaan.Peukut pystyyn, että se onnistuu :)

Niin, sitä neuletta väkersin kolmisen tuntia ja sitten taas pyykkikone laulaan ja Roopea narussa pihalle ja postia hakemaan. Naapurin Bamsi-kissa tuli ulos kanssa ja siinä sitten katseltiin kaikki kolme toisiamme hetken aikaa. Roope otti ratkaisevan askeleen ja haisteli varovasti Bamsia, joka laittoi hännän pulloharjaksi ja lähti kuin kuppa Töölöstä. Silleen, pientä actionia jo heti aamusta.

Roosa-huivi eteni eilen kaksi mallikertaa, en opi sitä millään ulkoa vaikka ei se nyt niin hirveän vaikee mallikerta ole. En ole koskaan  käsittänyt miksi mulla noi kavennukset menee toiseen suuntaan nätisti "palmikkoina" ja toiseen suuntaan taas mun pitää palmikko saadakseni kääntää se silmukka siinä puikolla. Neulon jotenkin väärin, pitäis kattoo jostain kirjasta että missä vaiheessa mulla menee ne silmukat väärin päin, ja OPETELLA NEULOMAAN OIKEIN.Nih.

Tätäkään ohjetta en tajua sitten millään, se on Knitting-lehdestä, November 2005 .Itse ohje on yksinkertainen, mutta sitten se yhdistäminen, en tajua mitkä nurkat ommellaan yhteen ja miten se kiepautetaan kahdeksikoksi. Pitäis kysellä tuolla neulontalistalla siitä ohjeesta kun joku sen varmasti tietää.

65196.jpg

Eilen kyselin Chili-langan kohtalosta ja ponchoo ja laukkua siellä ehdoteltiin.Ja niin meinaan myös tehdä. Kummasti alkaa tuota vihreetä eksymään munkin vaatekaappiini, vuosi sitten ei mitään vihreetä ja nyt laskin kokonaista kolme paitaa.Keltaista siellä ei ole mitään, eikä tule varmaan koskaan olemaankaan, jotenkin en vaan tykkää.

Ostin eilen lankaa paikallisesta suoramyyntiliikkeestä Omenanoksasta. Se on 110 gramman vyyhti kivan ruskeeta villalankaa Päiväkummun tilalta. Kuvasin sen eilen vyyhtinä, sitten aloin keriin sitä keräksi koska vyyhdit ei kauaa pysy vyyhtinä kisujen käsittelyssä.. Tietysti mun piti välillä käydä tyhjäämäs  pesukoneesta pyykit,ja se oli sitten virhe. Reetta- riepu oli sillä aikaa jo ehtinyt kerimään kanssa ja lopputulos oli sen mukainen, selvin sitä vyyhdinloppua ainakin puol tuntia. Mutta nyt se  on kerällä. Haen varmaan vyyhdin valkoista kans ja teen sellaisen lammaskassin, omia visioita taas.

No niin, kotona odottelee kesäverhojen vaihto.Paanasen Marko sanoi  jossain jaksossa, että jos ihminen vaihtaa joulu/talvi/vappu-verhoja, niin se tarkoittaa sitä että yhdetkään verhot ei oo niin hyvät että niitä jaksaisi katella pidempään. Voi pitää paikkansa sekin, mutta Marko hyvä :), kai sitä nyt edes jotain vaihtelua saa olla? :) Ja voit tulla meille koska tahansa laittaan sellaset verhot kuin haluat ja kyllä tää kämppä muutenkin on HIUKAN säätämistä vaille.Niin. Ja me Minnan kans voidaan pitää pienet ompeluseurat siinä samalla. Aamen.

Tässä vielä epäselvä, mutta hauska kuva tästä tyttöpuolisesta langanohjaimesta, joka on kiinnostunut myös digikameroista.

65184.jpg

Shortly in English

Yesterday I was doing laundry and suddenly got an idea to knit a phonebag to Joonas. I get a pattern from Stitch n' bitch- book, and after a call to Joonas I was able to finish it. Now it is just waiting for to have some kind of logo.

I also knitted one scarf, but I think I give it to Anni, cause it is more suitable for a little girl than to me. I find something really nice from Vogue Knitting, and started today to knit it , yarn is pink with glitter. I hope I manage to knit it even pattern is in english. I am going , anyway, change few things in it.

Volcanic is one pattern that I didn't get at all and I need to ask help from other knitters.I asked yesterday about Chili-yarn and get few ideas what to do with it.

I bought one skein yesterday, it is brown wool. I think I will buy one white skein too and knit a sheep bag.