Löysin netistä viimeinkin ratkaisun siihen käsittämättömään Volcanic-ohjeeseen. Ohje ja kuva eivät ole samasta ponchosta, no ihme kun ei menny tajuntaan. Ilmottelin siitä jo neulontalistallakin, jos se jotain muutakin jäi vaivaamaan.Kuvan poncho on suorakaide, joka kiepautetaan itsensä ympäri ennen kiinniompelua, eli Mobiuksen tapaan. Kaivoin jo beiget Rustikat ja suurimmat puikot mitä talosta löytyy, tais olla kympit, ja neulon sen tänään, tai ainakin alotan.

Unisukat on valmiit, lankaakin jäi vielä. Tein ne  siis seiskaveikasta; 48 silmukkaa, neljä oikein, neljä nurin-joustinta kuusi kerrosta ja sitten joustinta yhdellä silmukalla eteenpäin. Niistä tuli ihan kivat, voisin tuhota muitakin lankoja noin. Kirjotinko jo aiemmin että osaan kyllä kantapään, mutta inhoon neuloo niitä ? No nyt ainakin kirjotin :) Siksi noi kantapäättömät on niin kivat. Turkkilaisia sukkia vois kans neuloo, kun kantapää tehdään samoin kun sukan kärki sitten ihan viimeksi, Novitassa oli ohje joskus aikaa sitten.

En ole tainnu esitellä tätä yhtä keskenerästä ressua vielä?

               81955.jpg

Siitä on tulossa ihan tavallinen huivi, Nallea lankana. Tykkään noista hämähäkeistä, tavallaan kauheen simppeliä ja helppoo, mutta kuitenkin nättiä. Se on tauolla siksi kun en muista millä koukulla olen tehny sitä :) Pitäs kokeilla, sillähän se selviää. OIKEESTI pitäis pitää vähän kirjanpitoo noista asioista, mutta sen aattelee että tietysti tollaset jutut muistaa ilman muuta. No ei muista, minen ainakaan. Siihen tulee isona sitten vielä hapsut.

Löysin Googlella kivoja neule -ja virkkausaiheisia kuvia täältä , nuo "vanhat" kuvat on varsin hienoja ! Samasta sivustosta löytyy myös vintagehenkisiä neuleohjeita for free :) Upeita, täytyy myöntää. Niissä on melkeen enemmän jujua kuin näis nykysissä malleissa. Vai onko se viehätys siinä, että kun noita "vanhoja neuleita" ei ole tottunut missään näkemään, niin ne vaikuttaa sit erittäin hienoilta...Aamupalatakki ja töppöset, kuvitelkaa ! Jos jollain on nimenomaan aamupalaruokailuun tarkoitettu neule niin ilmoittautukoon ! :) Ehkä se on sama juttu kuin aamutakissa hengailu...puolille päivin :) Näitä hauskoja pieniä puseroita vois neuloa, toki keitetyllä kananmunalla pitää pusakka olla. Se olisi hauska lahja munakuppien kanssa, täytyy laittaa korvantaakse...

Esittelen tässä samalla yhden kirjontajutun. Sain tuon tarvikepaketin äiskältä joululahjaksi joskus vuosia sitten. Tykkäsin tehdä sitä, voisi joskus hankkia uuden sellasen samantapasen.Kuvassa se on silittämättä, älkää välittäkö vekeistä :) Lennätän sen tuonne sekalaisia galleriaan ja katon samalla uupuuko niistä muitakin kuvia.

              89082.jpg

Jeps, kotio siivoon ja neuloon Volcanicia, nähdään!