Syöksytään suoraan asian ytimeen eli se kimonomainen takki on valmis! Ja kuinka tää kaikki tapahtu niin...

Selasin yksi päivä suosikkilistaani, et mitä sinne on tullu klikkailtua talteen. Tämmönen tuli jossain kohtaa vastaan ja mun oli saatava se puikoille ihan heti, välittömästi. Oliko mulla tiheydeltään sopivaa lankaa, ei tietenkään, joten neuloin sellasen mallitilkun tapasen ja laskin silmukat ja kerrokset uudestaan Ren Ny Ullille, mitä mulla sattu oleen valkosena kohtuullinen määrä. Eikun puikot heilumaan, lankaa lisää kaupasta ja kun takki oli valmis, neuloin vielä vyönkin, vaikka ohjeessa se virkattiin. Takin neuloin muuten ohjeen mukaan, mutta tein kirjoneuletta leveämmältä koska kerroksiakin tuli enemmän. Ja etureunan alaosaan neuloin aina oikeeta jotta kappale ei menis rullalle.

No niin, kappale oli valmis ja päättelin ne muutamat langanpäät ja kastelin. Sen tietää miten märälle neuleelle käy, sehän venyy ja paukkuu suuntaan sun toiseen, tässä vielä onnistuin lerpsauttamaan kauluksen resorinkin :)  Ja kyllä, asettelin sen nätisti pyyhkeiden päälle kuivumaan, en roikottanut sitä, se venähti kuitenkin. No, virkkasin kiinteitä silmukoita kerroksen etukappaleiden reunaan myös joustinosuuteen, ja se kurokin sen lerpan hiukan kaposemmalle. Neuloin tarkotuksella tästä hiukan pidemmän mutta tätä leveyttä tuli enemmän kuin tuumasin. Noooh, lopputulos on kuitenkin kiva ja lämmin ja rento ja varmaan hiukan kipsahtaa kun pesen sen koneessa (tietenkin yrittäen välttää kutistumisen/huopumisen), joten kyllä mä tykkään. Yksinkertanen ja helppo ohje, tätä oli kiva neuloa. Ja tässä kuvia

Roope toi kuvaan mukaan hiuslenksun ja kiehnää jaloissa Joko leikitään? -kahdeksikkoa :) Huomaa myös liilat raitasukat kuvaajan jaloissa :D

En saanu millään tarkkaa kuvaa koko vaatteesta päällä joten tässä paloina

Ja täällä  Johannan takki, johon siis lääpähdin kympillä.

Haluan neuloa toisenkin, tällä kertaa pienemmän :) , ehkä tummanpunaisen, mustan tai ruskeen, ja kirjoneuleosuuteen vois vaihtelun vuoksi etsiä jotain toista mallia. Taskutkin tähän voisi viritellä?  Mietin myös et tän vois tehdä myös pitsineuleesta. Mustaa mohairia paksuin puikoin, sellasta harsoa, vois pitää baarissa mustan topin kanssa.

Musta sellanen vois olla melko jäätävää settiä ;)

Johannan blogista löytyy muitakin DIY-ohjeita, oon funtsinut myös tätä ponchoa mutta teen varmaan simppelimmät palmikot tuohon toiseen puoleen. Tai en tiä, pitää nyt kokeilla ensin :)