Ja tämä home pitäisi siivota mutta nyt ihan heti ei kyllä pysty. Joten bloggaan ja kerron mitä sitä tulikaan tehtyä. Ja mitä on tehty kun tultiin kotia...yäk.

Niin, kotipuoles pidin silmällä Annia, Iidaa ja Joonasta. Oli siellä sisko Miron ja Minjan

 866278.jpg

<3  :)

kanssa melkeen koko ajan niin eipä nuossa niin ollut vahtimista. Iida keksi Annille ja Mirolle leikkejä, mm. merirosvoleikin

 866283.jpg 

Kokkailin puolivalmiista bolognesea raketti-spagetin kanssa, sitten lättyjä, lämpösiä voileipiä...Leivottiin vähän keksejä torstaina

 866292.jpg 866294.jpg

Käytiin torstaina myös Virroilla ja Virtain Villassa. Siellä oli mukava nainen myymässä ja tunsi kyllä lankansa ja hahtuvansa läpikotasin. Ostin 500 grammaa villalankaa (kai siitä paidan saa itelle)

 866287.jpg

ja kaksi kiekkoa hahtuvaa, joka on aivan ihanan pehmeetä. Yhteensä 300 grammaa.

 866289.jpg

Piti sitten ostaa kylältä puikot kun tuli sellanen tumppu-tunne

 866274.jpg

Annilla on tänään synttäri ja Juhanilla oli eilen synttäri joten ONNEA molemmille ! Annin jo lahjoin ja Juhani paketoidaan sitten kun keksitään millä paketoidaan... Annin nalle sai pöksyt, topin, huivin ja baskerin. En ole täysin satisfied mutta voihan sille neuloa lisää vaatteita myöhemmin

 866295.jpg 866291.jpg

Käytiin siellä Neulepuodissakin ja ei siellä myyty lankaa vaan vaatteita ja kasseja. Sellasia vähän boheemeja, aikuisten Riihipeikkoa, joihin sisko kyllä tykästy mut minä en niin hirveesti, ehkä hiukan joihinkin paitoihin. Hinnat oli, no, ihanan kallista. Mutta eikös tuo pellava ole melkeen ikuista niin so...

Katselin siinä koululaisten oppikirjoja samalla kun tekivät läksyjä ja matikankirjassa oli Tiina ( Anni Polvan ) -aiheisia tehtäviä, ja toki sinne oli päässyt pitsinvirkkauksen kurimuskin :)

 866285.jpg  866286.jpg

Muistaakseni jossain kohdassa luki että yhden kerroksen virkkaamiseen meni 45 minuuttia. Eli ei Tiinakaan varmaan ihan ensijouluksi... :D Luin joskus koko Tiina-sarjan läpi ja mun mielestä sen äiti oli aina niin komenteleva ja mietin et mitäs se sille mitään virkkailee...Puuroo, puuroo ja puuroo aamupalaksi ja kahvia sai vain kesällä kun ei tarvinnu mennä kouluun vaan mummolaan raatamaan. Mutta aina oli se Juha <3 Pitäs joskus lukee vähän uudestaan niitä kirjoja kun nehän on kuitenkin aivan älyttömän hyviä tyttökirjoja. Toinen sarja mitä luin oli Merri Vikin Lotta -sarja. Tautisen hyviä. Lottakin muuten virkkas jotain tilkkupeittoja joululahjaksi, en muista missä kirjassa...

Anyway. Tiina osti jo aikoja sitten mulle kaksi häkkiä Keskiseltä. Itseasiassa se päivä oli se kun kävin katsomassa tätä kämppää toukokuussa, koska muistan että soitin millanen kämppä oli ja sisko sano että me ollaan nyt täällä Keskisellä ( siis miten niin pysy asiassa :) ).... Nyt sain ne siis kotia asti, vähänkö ihanat!

 866275.jpg 866276.jpg

Laitan niihin ehkä kukkia sisään, tai jotain muuta jos keksin. Noiden ansiosta sain siivousinspistä vähän mutta en tänään varmaan saa muuta kuin perussiivouksen tehtyä.

Niin, sellanen reissu. Näin myös pikkuveljen joka muuttaa Hannan kanssa tähän ihan lähelle asumaan nyt viikonloppuna ja isovelikin tuli autolla vastaan, ja tietysti kävin iskällä ja äitillä. Koko perhe tuli siis nähtyä ja syötyä taas kaikkea muuta kuin kaalisoppaa :) Mutta ensi viikolla on sitten tosi kyseessä. Pitää herkutella nyt koko viikonloppu, silakoiden paistaminen jää varmaan ensi viikolle, kun on vähän hommia nyt viikonloppuna ja en ehdi niitä kyllä paisteleen.

Niin kun tulin kotia, kävin apteekissa hakemassa matolääkettä niin pastana kuin pillerinä ja korvapunkkitippoja. Nekulla on punkki korvassa ja nyt kun ulkoilut päättyy on hyvä madottaa koko sakki.Roope sai pastaa, ei tykänny mutta annoin sitten seitiä päälle niin taisi antaa anteeksi samantien. Nekku ja Reetta sai tabletin, Reetta sylki ulos kolme kertaa ennen kuin raaskin tökätä sen kurkkuun niin pitkälle et oli pakko nielasta. Nekku nielas heti kun luuli namiksi.Korvatippoja laitoin Nekulle paljon koska sillä näkyy ne purut ja Roope ja Reetta sai pari tippaa kanssa ihan varmuuden vuoksi. Ja kyllä, sängyn alla piileksii yksi katti vielä joka pitäisi saada puijattua nielaseen pilleri ja en tiiä millä sille saan niitä korvatippoja. Pitää ehkä huijata se vessaaan ja laittaa ovi kiinni. Sillon sen saa syliin ja ehkä onnistun. Laittakoon sitten eläinlääkäri piikillä dropit nahkan alle jos mä en onnistu. Mutta vielä en siis luovuta.

Nekku tietysti ei tykänny korvatipoista ja on nyt märkäkorva. Purut alko irtoon samantien.

 866297.jpg

Siskon leipomisoppaasta löytyi mielenkiintoinen resepti

 866290.jpg

:D

Nyt siivousta hiukan, pyykkäystä ja sitten kahville ja elokuviin tai vain toiseen, kattoo nyt kuinka myöhäseksi tää lähteminen sitten menee. Huomenna kotitöitä, ladattavan bussikortin etsimistä (käytetty viimeksi toukokuussa) ja neulomista mutta ei sitä ompelua koska mun kankaaseen budjetoidut pennoset meni Virtain Villaan. Onneksi seuraava palkka tulee jo 10.9. ja sen mukana on lomarahat, sijoitusvaikeuksia ei tule olemaan ...josko ompelisi sitten kerralla enemmän.

Iloista viikonloppua!