Olli on se mun nalle. Otin sen eilen laatikosta esiin koska se tarvitsee uuden kesäasun. Tänään töistä tullessa huomasin sen tarvitsevan myös tikkejä. Onneksi oli menny hajalle saumakohdasta, joten helppo korjata. Idalla oli varmaan tullut aika pitkäksi :)

Anomuumisti :) kirjoittaneelle Minnalle tässä vinkkiä ja linkkiä. Se peitto on neulottu hirsimökkitekniikalla. Täältä löytyy pikkusen tarinaa siitä. Neuloin ja näpersin tuollasen (toivottavasti!) selventävän kuvasarjan. Löytyy suurempana täältä.

23.06.jpg

Periaatteessa samalla tekniikalla mutta täysin erilaisen peiton saa kun neuloo aina sattumanvaraisen määrän noita kerroksia joka palaan. Ei siis tule tasapaksua vaan erikokoisia "tilkkuja". Sekin näyttää varmasti hauskalta. Ja ompelussa voi käyttää tätä tekniikkaa kanssa. Aloitetaan neliöillä mutta sitten ommellaan kangassuikaletta joka vasta ompelun jälkeen leikataan sopivaan mittaan. Jotenkin näin muistelisin. Aiheesta löytyy varmasti netistä ja kirjoista tietoa.

Toki näin neuloen jää langanpäitä pääteltäväksi mutta ei tarvi ommella paloja yhteen. Paitsi tietysti jos peitto koostuu monesta neulotusta palasesta, ei yhdellä kertaa oikein saa parisängynpeittoa neulotuksi. Tai on se mahdollista, mutta kuka sitä jaksaa sylissään käännellä joka kerros :) 

Elokuvista vielä että kyllä mäkin haeskelin Amelieta mutta en löytänyt sitä nauhaa mistään viikonloppuna :) En muista montako kertaa olen sen kattonut, likemmäs kymmenen varmaan. Moulin Rouge, niin lavasteet ja asut on upeat ja elokuva muutenkin on hyvä mutta mä en kestä sitä että lauletaan välillä. En ole katsonut Mamma Miakaan vielä koska siinä lauletaan. Mutta Colinin vuoksi se on jossain vaiheessa katsottava :) Jos tiiätte jotain Amelien kanssa samaan kategoriaan meneviä elokuvia niin mainitkaa ihmeessä ! Mun tietämykseni rypee valitettavasti enimmäkseen valtavirran elokuvissa.

Nyt pitäs kokata jotain ruokaa ja neuloa telkan ääressä hetki, kun Elli-Vellikin tuli käytettyä just ulkona. Mietin et neulosin välipalana jotain hauskaa ja sitten puurtasin vasta noiden perhanan keskenerästen kimpussa. Värikkäät bikinit vois piristää:)

Muistakaa syödä tarpeeksi jäätelöä ettei Valion tarvi vähentää väkeä :)