ajattelin nyt sitten kirjoitella. Piti jo eilen, mutta sitten aloin siivoomaan ja sen tietää ettei siitä loppua tule ihan äkkiä...

Kommentteihin jo kävinkin vastaamassa, paitsi Minnan. En muista yhtään sitä liikettä mistä ne maatuskahakaneulat ostin. Selasin matkakuvanikin ja Tallinnnan esitteet, mutta en nähnyt liikkeen kuvaa missään. En muista nimeä enkä katua :( Mutta se oli Vanhassa Kaupungissa, muistaakseni melko lähellä sitä joulutoria. Liike oli iso, ulko-oven oikealla puolella olevasta näyteikkunasta näkyi pitkä tiski, jossa oli koruja paljon ja kassa. Vasemmalla puolella ovea taas oli neuleita. Liikkeessä myytiin neuleita, pellavaa, meripihkakoruja ja muita koruja, ja sitten takaosassa oli maatuskoja ja muuta tavaraa. Toivottavasti löydät sen. Kysäsen vielä Janelta jos sattuu muistamaan sen liikkeen tarkemmin, ja ilmottelen sitten täällä.

Mulla ei kauheesti noita käsityökirjoja ole mutta muutama tuli viime vuonna hankittua lisää ja tämän vuoden alesta. Nämä on selattu moneen kertaan mutta valmista ei ole tainnut tulla vielä kummastakaan, mutta kesken kyllä on

1264758537_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tykkään kummastakin kovasti, kivoja malleja. Tuon alusvaatekirjan neuleet on hieman....epäkäytännöllisiä ehkä mutta on siellä mukavia päällysvaatteitakin, ja sukkia.

Nämä sitten, niin keskimmäisen sain isoveljeltä joululahjaksia ja reunimmaiset alesta. Keskimmäisestä on pikkasen kesken virkattu jakku.

1264758564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mulla on nyt mietinnässä muutama kirja mikkä ehkä tahtosin, ois kiva kuulla niistä mielipiteitä.

Stitch 'n Bitch Nation. Onko kiva ? Mulla on se virkkaus-, neulonta-, ja miesten neuleet -kirja tästä sarjasta. Tykkään niistä, joten tykkään varmaan tästäkin?

Leikkiä langoilla. Oon selannu pikasesti kerran ja siellä oli pari huimaa neuletta. Mietin että vois olla hyvä sellaseen tekee-mieli-neuloa-jotain-epätavallista -neulontaan.

Jämälangasta! . Siis...ihan täydellinen kirja varmaan tyypille jolla on puol jätesäkillistä jämäkeriä? Vaikuttaa kivalta, en ole päässy selaileen. Vähän kuumottas hankkia.

Sitten oon miettinyt sitä tunika/mekko -kirjaa, oon selannut sitä pariin kertaan ja se on ehkä kaunein käsityökirja ikinä. Niin sen vois hankkia vaikka vaan katseltavaksi ;) Kun nää muuthan on hankittu sitä varten et niistä tehdään paljon ja tosi usein :D Niinku nuo lehdetkin...

Hemmetti, selasin yksi aamu kaikki IK:ni ja laskin samalla et montako tahtosin ihan oikeesti tehdä niistä. Jostain lehdestä yhden, jostain seitsemän. Nelisenkymmentä neuletta! Millon mä ehdin ne neuloon ? Ja varsinkin, millon mä ehdin niitä pitään ? En koskaan !

Ja nyt seuraa tunnustus, joka saattaa aiheuttaa rytmihäiriöitä keinokuitukammoisille himoneulojille, joten kuiskaan sen :

Eniten käyttämäni neuleet ovat kaupan tätien tekemiä. Toisen on tehnyt Anttilan täti, siinä on pesulapun mukaan 30% mohairia mutta muuta selvää ei merkistä saa. Se on ihan täydellisen kokoinen vetoketjullinen neuletakki, harmaasävyistä kirjoneuletta. Se on päälläni nytkin. Ihanan lämmin. Hihojen alapuolella on hieman nyppyjä mutta ei pahasti. Näin tämän muutama vuosi sitten kuvastossa ja kun äiti oli tekemässä tilausta muutenkin niin nillitin sen itselleni. Toisen lempitakkini on tehnyt Halpahallin täti jo vuosia sitten. Se on napillinen beige palmikkotakki, jossa on huppu ja vyö. Polyakryylia. Ihana takki, ei ole mennyt juuri nyppyynkään. Just sopiva keväällä ja syksyllä kun tarvii jotain lämmikettä mutta paksumpi on liikaa. Ainoa mikä näissä takeissa harmittaa on se että ei tullut hankittua samoja mutta eri väreissä! Alle parikymppiä maksoivat molemmat, ja käyttöprosentti on huima.

Niin.

Että ei noita itsetehtyjä ihan kauheesti tule pidettyä. Ne on liian kuumia. Pipoja ja huiveja kyllä tulee käytettyä, mutta paitoja ja takkeja ei niin hirveesti. Pitäs alkaa neuloon puuvillasta ja muista viileemmistä jutuista, mutta ei se ole sama kuin tikuttaa hahtuvaa pehmosilla puupuikoilla, ei todellakaan.

Mitään ihmeitä en ole töissäkäynnin lisäksi tehnyt. Humputellut kaupungilla ja ollut kämpillä vaan, neulottuakin on tullu aika vähän. Nyt puikoilla on puna-vihree yhdistelmällä hahtuvaa, yritän sellasta yhtä retrojuttua...mutta en mä tiedä tuleeko tuosta niin retroa. Mutta vähän kuitenkin.

Kissat voi ihan hyvin. Roope ja Reetta makoilee sängyllä ja Rasmus ja Nekku riehuu kuin mielipuolet suurimman osan aikaa. Ja tekevät pahojaan, sanonkin niitä Pilliksi ja Pullaksi. Pienet tomppelit. Roopen karvat on kasvaneet hitaasti mutta varmasti takaisin, ei siihen tullut minkäänlaista selvyyttä miksi ne lähti. Kummallista.

Jouluun vois palata sen verran että toki mun pitää näyttää mitä sain pukilta suklaakasan ja pin up -herätyskellon lisäksi. Suklaita en nyt kuvannut ja tuo herätyskello unohtu kollaasista, enkä alkanut tekeen sitä uudestaan. Ennen nuo kollaasit sai tehtyä Picasalla tuosta vain mutta nyt jo pidempään se on kestänyt ihan älyttömän kauan, en tiedä miksi.

1264775028_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Anyway, tuosta nyt näkeekin mitä ne on...Ylhäällä vasemmalla on kaupantätin virkkaama ;) peitto. Äiti taas oli neulonut jokeritossut ja patalappuja. Sit sain Pentikin lyhdyn ja lasisyrämmii...joulukoristeita, kaitaliinan, kissatyynyn...Mimillä on ihana astiasto nukeille ja nyt mäkin sain sellasen! :D Tosin mä laitan sen keittiöön koristeeksi. Mä olen pienenä saanut sekä kahvi- että ruoka-astiaston, ne on vielä säästössä ja ehjiä, olikohan yksi lautanen liimattu. Ne ois kiva saada jonnekin vitriiniin näkyviin jossain vaiheessa. Tuo enkelijuttu alakulmassa on tarjotin, mutta mä laitan sen seinälle. Nomination rannekoru oli tosi yllätys. En ole ikinä edes oikein ajatellut niitä, mutta nyt kun sain sen niin tykkään tosi paljon. Aika taitavaa antaa lahjaksi sellaista mitä toinen ei edes tiedä haluanvansa :) Siinä oli valmiiksi neliapila ja ostin siihen nyt synttärirahoillani Muumipeikon. 18 palaa siinä on yhteensä. Kivoja lahjoja kaikkia, me happy!

Voisin tähän loppuun vielä läväyttää Marie Clairen tammikuun numerosta tehdyn havainnon. Aina oikein -kaulahuivi epämääräsen pituisista raidoista 115 euroa. Niin että nyt sitten puikot suihkimaan ja kopsimaan ranskalaista muotia. Allekirjoittanutkin saattaa sen tehdä.

1264775798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e