Haa...kävin jo tunnustamassa Hallattaren blogissa etten tehnyt puoliakaan siitä mitä piti viikonloppuna :) Nukuin velkoja pois ja samalla vähän varastoon. Sitruunapiirakkaa aloin tekeen mutta sitten söinkin sen kiisselin ihan silleen, enkä tehnyt piirakaksi. No ehkä ens viikonloppuna. Tai oikeestaan mun tekis mieli briosseja.Tai karjalanpiirakoita mutta tuolla komerossa tulee aina liian kuuma kun uuni on täysillä. Mutta katsoo nyt.

Villatakkia en leikkonut vielä, mutta hihat on valmiit nyt. Ehkä huomenna jos viitsin. Revontulta en ole vielä päätelly, mutta otin silti kuvat joten

Revontuli featuring Tonttujen Jouluyö :D

Mutta mun täytyy sanoa ettei tämä onneksi olekaan jouluinen kun tuo punaisen sävy vaihtelee niin paljon. Mun sänky on 200*120 cm joten tää on noin 200 kertaa 100. Painoa 192 grammaa, punnittin ihan mielenkiinnosta vaikka ei tämä Hamsterointiin menekään.


Loppulangoista tein jotain baskerintapasta kaksinkertasena. Harmaata riitti sinne tänne koristeeksi. Tässä se on pinkeenä kuivumassa ruokalautasen avulla

 

Tää pääsee Hamsterointiin kunhan on kuivunut ja punnittu.

Tilkkui

Näistä 10 on tehty tammikuussa ja kaksi pääsee Hamsterointiin. Kaikki on tähän asti vaaleesävysiä kuten kuvasta näkyy, mutta mulla on tummempiakin Isoveikkoja joista tulee tilkkuja. Kun mietin et jos on pelkkää vaaleeta niin on vähän sellanen vauvanpeittofiilis. Ja näitä ei siis ole ommeltu yhteen vielä.

Posti toi ihanan paketin Sukkaa pukkaa, ja muutakin -Tarjalta. Ihana yllätys tämmöselle joka ei neulo sukkia. Ja vaikka neuloisinkin, niin ihana paketti silti ! Sukat on Opalista, ohkaset ja lämpöset, ja väritkin on kivat, tykkään kovasti.

KIITOS tuhannesti !!!

Sopivat :)

Ansku kyseli ohjetta niihin Evalle tikuttamiini tossuihin

Ja "ohje" tulee tässä

Eli jos teet vaikka naiselle tossuja, niin mittaa jalasta tämä kohta ( tai naisen sukasta)

Eli siis jalan ympärys korkeimmalta kohtaa, mulla se on 25 senttiä. Luo puikoille silmukoita niin että valmiin kappaleen leveys on se 25 cm tai hiukan alle, riippuen kuinka joustavaa mallineule on. Itse tein Evan tossut 1 oikein, 1 nurin ja muistaakseni loin 25 silmukkaa Isoveljestä.

Neulo suoraa tasona kunnes kappaleen pituus on noin 2/3 jalan pituudesta. Mun jalka on 27 senttiä pitkä joten neuloisin noin 18 cm. Eli suunnilleen tämä mitta

Sen jälkeen vaihda sukkapuikot ja neulo pyörönä sileää tai mallineuletta. Mikäli jalka on päkiästä leveä, voi lisätä silmukoita keskelle eteen, eli luoda uusia silmukoita siihen kohtaan missä kappale yhdistyy. Ja sitten neulotaan pyörönä kunnes tulee se kohta missä sukkaa alettaisiin kaventaan. (Tossun sovittamista helpottaa jos tossun takasauman sulkee vaikka hakaneulalla siksi aikaa.) Tässä kohdassa sitten aletaan normaalit sukankärkikavennukset. Tein Evan tossuihin ne nauhakavennuksena. Ja neulotaan loppuun kuten sukka.

Sitten poimitaan silmukat sukansuuta varten. Eli reunasta neljän kerroksen matkalta aina kolme silmukkaa. Ja neulotaan kuusi kerrosta tai kuinka paljon nyt haluaakin.Tai virkataan se reuna, Evalle virkkasin. Sitten päätellään ja ommellaan takasauma kiinni. Ja koristellaan millä haluaa jos haluaa.

Samalla tapaa voi tehdä minkäkokosia tossuja vaan, kun vaan ottaa mitat. Saiko tästä ohjeesta nyt mitään selvää Ansku vai lisäänkö jotain kuvallista matskua selventämään? Oon tehnyt tossuja tällä tapaa muutamat, ihan perstuntumalla, mutta kyllä tämäntapasten virallinenkin ohje jossain on, en ole sitä itse kekannut ...tai mitä kekkaamista tässäkään on, suorakulma ja kärkikavennukset ? :D

Huomasin Modan mainoksessa kivan paidan

Onkohan se ollut jo jossain lehdessä ( en muista nähneeni) vai onko se vain tuossa kirjassa? Mun Moda-tilaus on loppu ja mietin et ostan irttareita mutta nyt alko vähän kuumittaan (kirjan saa siis kun tilaa lehden) . Tosin...tuon nyt saisi tikutettua ilman ohjettakin, ei tuo nyt liian vaikea ole. Jep, siinä on palmikoita mutta ne on onneksi helpoimmasta päästä.

Mulla on nyt työn alla siis se takki ja eilen alottelin bokserien lahjetta. Käyn niiden kimppuun kun eka käyn nopeesti postissa.

Aamupäivällä kävin toimistolla ja VapaaValinnassa hakemassa lapsilleni ruokaa ja sitten siivosin vaatekaappia. Pomot piti vahtia ylähyllyllä

Rasmus istu pesukoneen päällä ja kyyläs sieltä.

Ihan toivotonta hommaa aina tuo vaatekaappien siivous. Vaikka kuinka karsin pois niin silti on ahdasta :( Ja sit niitä kasoja ja kekoja on ympäri kämppää mietinnän alla et mitä niille tekis. Mulla ei ole kauheesti vaatteita, en ole mikään innokas shoppaaja, ja aina kuljen samoissa vaatteissa kuitenkin vaikka oliskin. Tilaa viekin petivaatteet. Ja verhot ! Niitä on ihan liikaa, mutta niistä en halua luopua. Ja luulen et niille kaikille on käyttöä, tuskin mä loppuelämääni asun kaksi-ikkunaisessa yksiössä :D

Ja ainahan mä voin perustaa Bed & Breakfastin !

Tosin sen aamupalansa saavat käydä syömässä ABC:llä, meillä ei tuoda töitä kotiin :D

Ihanaa aurinkoista tiistaita, kevät on nurkan takana!