Perjantaista lähtien töissä näky runsaasti, TODELLA RUNSAASTI neulottuja ja virkattuja pukineita asiakkaiden päällä, messuvieraat eksy meidänkin pyöröovista sisään. Kun availtiin aamulla bistroa työkaverin kanssa viuhahti näkökentässä ensimmäisenä värikäs Revontulihuivi ja pongasin mä sieltä muitakin tuttuja huivimalleja, sukanvarsia ja myssyjä.

Lauantaina olin töissä myös ja Evalta kuulin ensimmäiset messutunnelmat, ite menin messuille vasta tänään sunnuntaina. Olin paikalla joskus yhdentoista maissa ja jätettyäni ylimääräset narikkaan ostin pullon Colaa (Kevyt Olo -versio, ei ollu yhtään hyvää :( ) ja lähin sen kanssa kiertämään A-hallia. Kiersin joka välin ja ilmanen Pellervo jäi kainaloon :D Kiersin tosi nopeesti vain silmäillen ja painuin C-halliin. Villasukalla oli mulle se pitsipeitto Tinttamarellissa joten sinne suunnistin eka. En ollu aiemmin tavannukkaan Villasukkaa ja kun menin siihen, siinä oli asiakkaita ja sain jonkin ujouskohtauksen ja meninkin siitä ohitte nurkan taakse hypisteleen naapurin kamoja :D  Muutaman minuutin siinä sit pyörin ja menin uudestaan, ja kyllä Villasukka tunnisti, onneksi :D Olin hetken siinä ja sain sen pitsipeiton ja kisuille namia <3 Kiersin sit C-hallia ja menin A-halliin, etin jotain murenaa rinnan alle ja siellä sai sushia! Unbelievable! Ja se oli halpaa, kuusi euroa tämmönen setti

Istuin johonkin pöytään syömään missä istu sushin ja valkkarilasillisten kanssa kaksi vanhempaa rouvaa. Toinen rouva oli ihanan boheemi, ja puhu kaukasista kaupungeista ja kuuntelin salaa niitä juttuja ja funtsin mikä miljonääri tää tyyppi oli kun oli matkustanu suunnilleen koko elämänsä. Sit jossain kohtaa rouva sano et sillon kun mä jäin Finnairilta eläkkeelle niin... :D  Söin tosi hitaasti et kuulin niitä juttuja, ne oli niin mielenkiintosia ja rouva kerto niitä hauskasti, ja käytti paljon sanaa  fantastinenFantastista sushia (New Yorkissa), hän on fantastinen ihminen, meillä oli fantastinen illallinen... Jäi kyllä rouvat mieleen :)

Sushin jälkeen kiertelin ja kävin kattomassa Anu Harkin ja Strömsö-Matiaksen showta, jotain laatikkoa Anu siinä päällysti kiva mekko päällä. Novita oli siinä vieres ja kävin sit jutskaamassa rouville jotka neulo Lovikoita, ja otin käteeni sen viisi kerää kympillä Puro-tarjouksen mutta sit tajusin ne kassajonot...aattelin et tuun uudestaan hakeen ne sit mut ne jonot oli siinä koko ajan. Jäi sit Purot sinne. No, sain mä kaikkee mukavaa kuitenkin :

Mä en muista juurikaan näiden firmojen nimiä mut jostain tarttu mukaan kaksi arkkia joulukorttiaskarteluihin, Ökömököstä leimasin ja Peikonpojasta kissakortti ja pinssi. Kattelin Peikonpojassa niitä japanilaisia kirjoja, oon lukenu vaan netissä niistä aikasemmin ja ne oli kyllä melkosen kiinnostavia. Kysyin onko niitä nettisivuilla myynnis ja palvelu oli niin hyvää et voisin jopa toivoa jotain tiettyä minkä tahtosin saada, hän vois tilata sellasen myyntiin. Ompa hienoa, pidän varmasti mielessä tämän. 

Hobboksin kirjoja sepesin aikani. Selasin monta kirjaa läpi et tarviinko ja haluunko sen mutta ainoo mikä sitten tuli kotiin asti oli tämä

Tiesin että tässä on kiva silmäpakopaita, ja selauksessa pongasin 4-5 kivaa mallia lisää joten ostin. Lankaa en ostanut kuin kaksi kerää, harmaasävynen on huivilankaa Tinttamarellista ja liila akryylipolyesteri Tapion kaupasta, ihan passeli perheen villa-allergiselle, siitä saa jotain kivaa pientä.

Itelle ostin lusikkakorun

Siinä on musta hihna mutta vaihdan sen ketjuun. Tykkäsin juuri tästä kukkaversiosta mutta kun laskin sen kädestäni et etin rahat kassista joku otti sen käteensä tarkasteluun, laski onneksi takasin ennen kuin ehdin avautuun :D

Näiden lisäksi ostin kaksi joululahjaa, ja keräsin kaikista mielenkiintosista jutuista yhteystiedot, ja otin Taito-Pirkanmaan lehdykät ja muuta tämmöstä, pitää netin kautta tutustua paremmin ja tilailla, pari jutskaa siellä jäi kaiveleen kuten se monipiikkinen rose-lauta, jolla sai tehtyä kerrottuja paperikukkia, Alice A möi sitä.

Sitten Taito-Pirkanmaan sydänmobile ja sydännauhat oli kivoja. Ne tarvikepaketit on ollu myynnis varmaan kolme-neljä vuotta mutta en ikinä raaski ostaa, kun ne sais kyllä tehtyä ihan kun viittis haalia ne kamat itekseen (=reippaasti halvemmalla). Niillä on paljon kaikkea ihanaa, koska linkitys ei toimi keräsin niiden sivuilta kaikkee ihkua tähän, mitkä siis on mun suosikkilistalla

Tuo sininen pitkula on siis ryijy. Tosi kivoja juttuja. Käyn Tampereella melkeen joka keskustareissu niiden puljus huokailemassa, niillä on ihanaa sisustustavaraa, just sellasta country-kotosta mistä tykkään. Love love love.

Ja countrystä muistu mieleen messuilla ollu Carla Country Cottage http://www.carla.fi/vaatteet.html jossa oli hirveen jänskiä vaatteita. Oli myös joku toinen vastaavantyylinen ständi, mutta en muista enkä löytäny et kenen nimissä se oli. Tykkäsin myös pellavavaatteista ja paljon oli huopamaisia (en tiedä olivatko pelkkää huopaa) takkeja, jotka oli just sellasia boheemeja ja ihania. Tosi kauniita lastenvaatteita oli myös kaupan. Mulle tulee aina AINA messuilla sellanen boheemius päälle et haluis kaikkia tän tyylisiä vaatteita mutta sit KUITENKIN kuljen aina farkuis ja teepaidois. Ei olis hirveen vaikeeta opetella tekeen niitä ite kun kukkaro ei kestä kolmensadan euron takkeja ostaa. 

Tosi on et kuljen aina silmät auki pöllien ideoita omiin askarteluihini. En kuitenkaan ala myyntipöydän vieres julistaa et no tuommosenhan tekee itekin/ en maksais tuosta noin paljon -kaltaista soopaa. Tänäänkin kuulin vanhempien emäntien kovaan ääneen juuri näin puhuvan, ja mua hävetti hirveesti niiden puheet, ja näki et selvästi myyjä pahotti mielensä. Tosi on että messuilla on paljon tuotteita mitkä pystyis tekee itekin, mutta eihän se ole se pointti. Yhtä lailla sitä vois laittaa lehmähaan takapihalleen ja ammun sinne ja jättää ostamatta kaupasta ne maitotölkit.

Ihan käsittämätöntä ja ajattelematonta käytöstä :( Voihan sitä olla ystävällinen vaikka mitään ei ole ostamassakaan, ja respekteerata sitä toisen työtä niin. Ainakin mun mielestä.

Mutta joo...

Messuille palatakseni katoin sen Rintalan muotinäytöksen, kävin sanalla itse Herra Rintalan kanssa ja join briossikahvit samalla kun kattelin sitä näytteilleasettajien muotinäytöstä. Siinä oli kyllä kivoja neuleita, ihastuin siihen siniseen väljään yläosaan Debbie Blissin kohdalla. Sen ohje piti löytyä sieltä osastolta sitten. Kun menin kyseleen niin Rouva Bliss oli siellä ite paikalla :) Kun sit se ohje "löyty" niin ei se ollu musta kyllä se sama paita minkä olin lavalla nähny :( No, ehkä se jossain tulee vastaan. Kiersin halleja vielä hetken ja hain narikasta kamani ja kiikutin Villasukalle pienen korvauksen siitä peitosta, ostin sen harmaan langan siinä samalla. Sit bussiin ja kotiin. Kissat sai vauhtia kun näytin Pikin ja Indyn terkut :D

Ja tässä on se päiväpeittoprojektiin saatu peitto, tosi nätti ja pitää tarkkaan miettiä millasina osina sen siihen laitan

No niin, sellanen päivä. Ihan fantastinen :D

Hyvää alkavaa viikkoa!