Harpon kipale. Tänään on tullut oltua Tuupissa kuuntelemassa Johnny Cashia ja sitten kaikkia karseita kasarihittejä. Johtuen elokuvista The wedding singer ja Walk the line.  Denzel Washington -elokuvatkin tuli kateltua, ja nauhalta Love actually ( TAAS :D ) ja muutama muu, eli elokuvien täytteinen viikonloppu. Ja niistetty niistämisen perään jne. mutta olo alkaa jo tokeneen. Kyllä se tästä.

Kun sain lauantaina UFOn puikoilta (hurraa!)  niin tein yhden välipalan ja jatkoin Roselankahuivia, joka myöskin on UFOnnut viime kesältä...toivottavasti tää UFOilu jatkuu niin kauan että saan ne kaikki pois, tää alkuvuosi on ainakin sujunut hyvin, kolmas jo käsillä :)

Kommentit,

Pauliina, mulle ei mahdu ulkomaiset kengät kokoa 41 ja harvoin 42 joten HenkkaMaukkaa en voi kannattaa ostoksissa. Elloksen 42 saattaa mahtua, ei kuitenkaan aina. Tai mahtuuhan ne jalkaan, mutta niillä ei voi kävellä. Elloshan ja Josefsson on tekemisissä toisten kanssa ja Josefssonilta oon tilannut kolmet saappat kokoa 42 jotka on ollu oikein hyvät. Katoin kanssa heidän sivujaan tuossa taannoin ja ois siellä parit kivat jotka voisin tilata kokeiluun. Kotimaisista jotkut 41 sopii ja 42 kaikki, mutta kotimaisten kenkien hinnat on mellevät. Enkä oo huomannu että ne kestäis sen paremmin. Olis kiva jos ois pienempi jalka, mutta minkäs teet. Se ei laihduttaessakaan pienene pituussuunnasta :D

Pilvi, mäkään en ole neulonut SS:ää mutta mulla on muistaakseni sen ohje. En oo varma. Valkosella palmikkoneuletakilla ois kyllä pitkään käyttöä, kuitenkin sellanen klassikko. Mutta siinäkin on mietittävää et taskut vai ei, huppu vai ei jne.  Mä en tykkää neuloa palmikoita yhtään, ja en tykkää kaikista palmikkomalleista, joistain tulee ihan suolistot mieleen. Mulla on yksi beige neule missä on iso palmikko keskellä edessä ja aina kun näen sen peilistä tulee mieleen et selkärankahan se siinä. Lukenut liikaa anatomiaa aikoinaan ? :D Mutta sellanen takki ois kyllä kiva, tahtosin ehkä ilman taskuja mutta hupulla ja vyöllä, tarpeeksi pitkät hihat ja muuten pituus puoleen reiteen. Ehkä kapeita palmikoita ja välissä helmineuletta ja salmiakkiruutuja. Tai jotain sellasta. Isovelilanka ois sopivan paksusta et siitä tuli joutusasti, nukkaantumisesta ajan myötä sitten en sanokaan mitään.

Musta kolmiohuiveja on ollut kiva neuloa, varsinkin niitä niskasta alotettavia. Alakärjestä alotettavat tulee eka nopeesti mut viimeset kerrokset on silkkaa kitkuttamista. Ene on kiva malli, alussa on hirvee määrä silmukoita kun se alkaa niistä pitkistä sivuista mutta loppua kohden työ nopeutuu, sitä voin kyllä suositella. Omani on lehmuksenvihreestä Nallesta.

I do:n lisäksi haaveilen ehkä hiukan jostain kirjoneulepaidasta, mutta se kuuluu tuollaseen 10 vuoden suunnitelmaan, I do :n meinaan kitkuttaa tänä vuonna.

Neuloin ( tää on se välipala)  Anskulle tai Mimille pipon, katotaan kumman kuuppaan on sopivampi. Lanka on toissavuonna (?) messuilta ostettu, en muista nimeä, mutta sitä Heart...-jotain. Väri on oikeesti sellasta Mynthonpastillia ja vaaleeta sinistä. Tykkäsin. Saa nähdä kelpuuttaako kumpikaan tytsyistä.

 

Sitten tää UFO joka laskeutu lauantaina ja kastu ja pingottu ja venähti ihan älyttömästi. Jos leipomukset kaunistuu aina uunissa niin mä toivon et tää kaunistuu ja kutistuu pesukoneessa :)  Lanka on Rustikaa. En muista mitä ohjeessa oli, jotain ohuempaa jokatapauksessa.  Alotin tän sillon kun lehti ilmesty eli 10/07 mutta se hyyty ihan alkutekijöihinsä kun tuli jotain muuta. Nyt sain sen neljässä-viidessä päivässä valmiiksi, kun mallineulekin porautu mieleen. Eli tässä SK:n kimono (lyhyemmällä resorilla, ilman nappeja)En ole ikinä käyttänyt kimonoa joten noissa hihoissa on opettelemista. Tuo mallineule on kyllä kiva joten vakavasti harkitsen neulomista ohuemmasta langasta mustana T-paita mallisena, eli aloittaisin hihoista jne. mutta tulis normaalit lyhyet hihat eikä siipiä. Ja ehkä lyhyempi, ja pisemmällä resorilla. Mallia on helppo muokata. Voisin jopa kuvitella neulovani mallitilkun :D

Anyway, mä uskon et se kutistuu hiukan koneessa ja nappaan päivänvalossa paremman kuvan. Kiva neule se kuitenkin on, erilainen. Ja ainakin se on tyttöjen vaate :)

Muistelen jossain nähneeni paperista taiteltuja kimonoita, origamia. Mulla on niitä papereita, pitäs googlata ohjeita ja taitella muutama, ja niitä lintuja...sellasena Zen -harjotteena.

Näin japanilaistunnelmissa taidan tökkästä nutturaani parit syömäpuikot ja siirtyä petiin  katselemaan nauhalta jonkun leffan, liika istuma-asento  alkaa huippaamaan. Hyvää alkavaa viikkoa!

Oyasuminasai ! Öitä!