Kesälomaa jäljellä viikko. Ei haittaa, hyvä että on jäljellä, mutta hyvä että kohta pääsee töihin. Aika tahtoo tulla välillä pitkäksi vaikka toisaalta kaikennäköstä tekemistä onkin. Jotenkin vaan odotan sitä heinäkuun lomaa, että aika sinne asti menisi pian. Mutta toisaalta kesä on niin lyhyt et otetaan päivä kerrallaan. Ristiriitaista :)

Jossain muutossa lainasin koti-kotoa eteiseen vanhan räsymaton. Se on ehkä yli 30 vuotta vanha, tykkäsin sen kulahtaneista väreistä. Hain sen varastosta viime viikolla tarkoituksena laittaa se eteiseen lattialle. Varastosta oli kuitenkin tarttunut siihen tunkkanen haju joten reippaasti laitoin sen pesukoneeseen...

No ei näin :(
Matto oli hieman alkanut irrottelemaan. Loimet oli poikki useasta kohtaa ja kuteet miten sattui. Ensimmäinen ajatus oli että kannan sen samantien roskiin. Mutta sitten en rohjennu. Joku (äitikö?) oli ne kuteet leikannu ja tehny matoksi, siinä oli nähty vaivaa. Heitin maton kuivumaan ja lähdin kotipuoleen viettää rippijuhlia.

Maanantaina illansuussa kääntelin mattoa ja päätin että puran sen kuteeksi ja virkkaan takaisin matoksi. Kyllä se jonkinverran pölisi vaikka pesty olikin. Sitkeesti niiskuttaen purin melkeen kaksimetrisen maton keriksi ja aloin virkkaamaan. Jossain vaiheessa tuli jännä olo että kutittaa koko naama ja korvat ja silmät, otin allergialääkkeen että joko se heinän aika on ja menin nukkumaan. Tiistaina heräsin 16 tunnin jälkeen. Olo ei ollut kaksinen, silmät, korvat, nenä, kurkku, leukapielet lukossa ja tukossa. Otin särkylääkettä ja allergialääkettä ja nukuin koko päivän. Keskiviikkona luovutin ja menin lääkäriin, joka kysyikin jo kätellessä että mitä olen syönyt, kun on noin mahtava reaktio. 

(Toivottavasti tarkotti naamaa eikä vatsanseutua :D )

Löyty lääkkeet ja tänään olo on suht normaali, onneksi.

Mitä tästä opimme on se, että pölylle allergisen ei välttämättä kannata pestä räsymattoa pesukoneessa vaan viedä se sinne rantaan vaikka kuinka laiskottais. Niin.

Oon virkannu tätä nyt sitten tänään ulkona. Hämmentävän pieni matto siitä tulee virkaten, toisaalta onhan se tuplaten paksu perusmattoon verrattuna.Rippijuhlaan tarkotettu jakku valmistui, mutta ei sitten sopinut mekon kanssa ja lainasin siskontytöltä pienen mustan nutun. Harmaa pääsee kyllä muuten käyttöön, siitä tuli melko pitkä ja ihan kohtuullisen hyvin istuva. Kirjon sinne selkään nyt sitten hieman lisää perhosia, sunnuntaina niitä oli vasta yksi.Joonas on venähtänyt musta jo pitkästi ohitte vaikka en itsekään mikään lastenlaitteissa menijä ole. Sunnuntai oli sateinen ja pilvinen mutta kuvissa pitää varmuuden vuoksi siristellä ;)

Jatkan tässä siivousta. Pitäs siivota noita pölyä kerääviä juttuja eli lehtikoteloita tuonne varastoon tai hankkia sitten ovelliset kaapit. Ruokapöydän tuoleissa on kangaspehmusteet ja nekin vaihtuu sitten pehmustamattomiin, kun Ikeasta löytyy (hinnaltaan) sopivat, yhtiä mustia oon jo hiukan katsellut. Matoksi haaveilen paperinarumattoa, ja esillä oleva lankavarasto pitää taikoa mieluiten puikkojen kautta jonnekin. Oon aina hiukan räkänenässä, tiesin kyllä että tuo pölyn mahdollisuus pitäs minimoida, mutta kun mitään ihan tämmöistä ei ole aiemmin sattunut. Toisaalta mitään matonpesuakaan ei ole ohjelmassa lähiaikoina, mutta ei ehkä kannata riskeerata nyt mitään.

No niin, mukavaa aurinkoista Juhannusta kaikille :)