Töissä olen ollut. Tekemässä töitä ja hankkimassa pieniä vammoja itselleni :)

 Keittiö on vaarallinen paikka! Välttäkää menemästä sinne niin kauan kuin mahdollista. Hakekaa pizzaa ja jäätelöö kaupasta ja syökää ne nurtsilla uusien juorulehtien parissa, myös kepeä romaani suvaitaan. Vältä avaamasta jääkaappia, älä ainakaan törmää oveen. Osta viipaloitua leipää, ja älä tiskaa. Käytä kärryjä aina kun pitäisi kantaa jotain ! Nih!

Torstaina kannoin lautasnippuja niin et oikee ranne kipeyty, ehkä venähti hiukan. No, Buranaa naamariin ja rätti ranteen ympäri yöksi niin sillä siitä selviää. Perjantaina aamulla leikkasin sormeen haavan ja kotiolähteissä vein vielä kamaa jääkaappiin sillä seurauksella että ovijousi (mikä sen nimi on, ovipumppu, en tiiä ? ) oli melkosen tehokas ja sain ovesta naamaani sen verran et pari hammasta meni huulesta läpi. Ei sattunu hirveesti mut verta tuli ihan riittävästi.Tänään tiskatessa aukes toinen sormi, alumiinipakin (saako niitä oikeesti vielä käyttää?) reuna ON terävä.

Mitä tästä opimme? Vältä työntekoo niin kauan kuin mahdollista. Ainakin keittiössä.Yleensä mä en kohella yhtään, nyt on sitten urakalla tullu kaikenlaista. Kiire teettää.

Käsityöpuolta sitten. Harmaasta langasta tuli ribbipipo huivin kaveriksi. Lankaa jäi vielä jonninverran, voin tehdä vaikka mustat rannekkeet ja niihin jotain systeemiä harmaasta niin stemmaa mun syyssettiini.

Ristipistojutun taustaa on 3/4 tehty. Ja se yksi naama ja raaja on tekemättä. Pitää kikkailla siihen lankaa.

Alotin eilen sen nurinpäin neulottavan topin. Takaosan yläosa on valmis, etuosan yläosasta puuttuu kaksi senttiä. Lankaa on menny alle kerä, mulla on sitä kolme kerää. Teen sen varmaan sittenkin ihan yksiväriseksi. Tänään neulon sen puuttuvan pari senttiä ja siirrän koko systeemin pyörölle ja sitten päästäänkin pitsiin. Mietin, jos virkkais pääntien ja kädenteiden reunukset jo nyt niin sais sit neuloo koko sen langan viimeiseen senttiin siihen helmaan.Pitää varmaan pari kerää hakee lisää, katon eka kuinka toi nyt riittää.

Pipoja on nyt viidelle kananmunalle. Niihin jäi pikkasen koukkuun, nopeesti tehtäviä ja kaikkiä hölmöjä ideoita on helppo kokeilla niin pienes mittakaavas.

                                ft_msl03button01_l.jpg

Marthan sivuilla on kaikkia kivoja juttuja. Pöllityssä kuvassa vinkee idea kaikille nappikauppoja tehneille. Tuohon katoaa hienosti kaikki rumatkin napit.Sellanenkin ois kiva et olis vaikka vaan sydän napeista kassin sivussa. Mulla ei oo paljon nappeja, ostan vaan tiettyä juttua varten aina täsmäävän määrän. Ei niitä silleen kerry.

                                ft_feb03knit01_l.jpg

Mitään kauheen erikoista neulottavaa Marthalla ei oo tarjota.Mutta ihan kiva toi pipo on.Jos tykkää :)

                             ft_crochet25_s.jpg            ft_crochet27_s.jpg         

Nää oli ihan kivat. Kirjanmerkki pienistä isoäidinneliöistä ja neulatyyny. Pitää kyllä olla sikaohutta lankaa tossa kirjanmerkis tai ratkee kirjasta selkä. Ehkä sitä pidetäänkin tolleen selällään, eikä  laitetakaan kiinni. Neulatyyny on kiva. Sellasen vois antaa lahjaksi nuppineulapaketin kanssa.

Muuten, kattelin tuossa tarkemmin sitä aiemmin mainitsemaani "pipo"-ohjetta (punanen pipo Knit 1- lehdes)...No joo, se ei ole pipo vaan huivi. Sorry vaan mutta kuvas se näyttää pipolta,kattokee nyt kaikki :

            82288.jpg

No, en ainakaan rupee huivia tekeen.Mutta mietin et uusimman Modan raitapipo-ohjetta vois soveltaa tuohon, tai sit tehdä vaan tavallista pisemmän pipon niin että se jää töröttämään...Ei ole vaan sopivaa lankaa. PAITSI jos Fritidsgarn ei ole liian paksua...

Jeps, lähen kotio Löytötexin kautta. EN osta lankaa. Varmaan. Mutta pyöröt on ostettava kun kaikki sopivat on muissa jutuissa kiinni.Ja laastaria.

Huomenna uusi tilannearvio. Ja keskiviikko on vp, eli aikaa neuloa piisaa.

Ihanaa viikkoa! Olkaa varovaisia siellä keittiössä! Moi!