Jeps, neulontalistalla viime viikolla kirjoitin et kaverini vaari virkkasi perhosia. Sain yhden malliksi ja virkkasin niitä muutaman kappaleen. Kotona käydessäni löysin perhosen ja piirsin sen malliksi, ja tänään ehdin jo yhden virkkaan ja kuvasin sen samalla kerros kerrallaan, jos joku innostuu niitä myöskin virkkaileen ja kaipailee ohjetta. Olipa hengastyttävän pitkä lause, huh.

Elikkäs näin

 224950.jpg

Tee langasta lenkki ja virkkaa siihen kolme ketjusilmukkaa = 1.pylväs. Virkkaa viereen toinen pylväs, sitten kaksi ketjusilmukkaa, ja taas kahden pylvään pari. Toista kunnes 8 pylväsparia, joiden välissä aina kaksi ketjusilmukkaa. Sulje piilosilmukalla.

Jos vaihdat väriä, katkaise lanka ja päättele, jos jatkat samalla värillä, jatkat suoraan. Mikäli kerros alkaa eri kohdasta, kuin missä nyt olet, siirry piilosilmukoin.

 224952.jpg

Siirry kahden ketjusilmukan muodostaman pienen lenkin kohdalle. Virkkaa taas kolme ketjusilmukkaa = 1. pylväs, sitten vielä kaksi pylvästä = kolmen pylvään ryhmä. 

*Siirry seuraavaan ketjusilmukkalenkkiin, tee kolmen pylvää ryhmä, viisi ketjusilmukkaa, kolmen pylvään ryhmä.*

Toista kunnes joka lenkissä on pylväsryhmä, lenkki, pylväsryhmä. Päätä kierros piilosilmukalla.

 224953.jpg

Vaihda lankaa tai jatka samalla.

 224955.jpg

Virkkaa kahden pylväsryhmän väliin kiinteäsilmukka.

*Virkkaa 9 pylvästä ketjusilmukkalenkkiin, kiinteä silmukka pylväsryhmien väliin.* Toista kunnes kierros valmis. Kiinnitä piilosilmukalla samaan kohtaan, mistä aloitit.

 224956.jpg

Päättele langat ja taita kahtia.

 224958.jpg

Kierrä nyöriä tai laita muu nauhanpätkä vartaloksi.

 224960.jpg

 Valmis!

 224962.jpg

Mun perhonen pääsi juoruun asusteleen

 224965.jpg

 Jeps, sellanen perhonen.

Pyttipannusta.

 Roikuin jääkaapin ovessa tuossa aamupäivällä ja mietin et mitähän sitä söis, niin tuli mieleen et pyttipannua ! Ja koska mulla ei ollu keitettyjä perunoita, enkä tosiaan ala niitä ostaan / peseen / keittään / jäähdyttään / kuoriin, niin menin kauppaan ostaan valmista pyttiä. Kuulostaa helpolta, mutta ei ollu sitä. Kun en syö lihaa, ja tarjolla oli kananpoikapyttiä, savulihapyttiä, saaristolaismakkara (mitä se on, kalaako? :) pyttiä...Löysin sit kuitenkin toisesta altaasta pyttiperunakuutioita. No otin niitä, ja sipulia.

Pyttipannun kanssa pitää syödä myös kananmunaa ( vain toiselta puolelta paistettuna ! ) . Yleensä ostan vapaan kanan, lattiakanalan tai luomumunia. Oli niitä nytkin, mutta oli myös jotain mitä en ollut ennen huomannutkaan ; Virkku - puuhakkaan kanan munia ! :) Mitäh!!!! :)  No ostin, paistoin ja ihan hyviä oli. Maistui...kananmunalle.

Tutkiskelin sitä rasiaa paremmin ja kannen sisäpuolella luki aika hauskasti :

"Kultamuna Virkku-kananmunat tulevat Kotitilalta, jossa kanat asustavat uusissa virikehäkeissä. Mukavat kotiolot kanoille tarjoaa oma pesä ja luontevaa puuhaakin riittää: voimistelua orrella tai vaikka pehkun kuopsuttelua. Kyllä kelpaa kanasten pyöräytellä munia sinunkin iloksesi ja virkeydeksesi. Valitse siis Kultamuna Virkku. Eihän sitä turhaan sanota, että ihminen on sitä mitä hän syö."

Nyt minäkin olen sitten puuhakas kana. Oikeesti mun pitäiskin siivota vähän kämppää ja neuloa sitten puseroo edemmäksi.

Miraakkeli tuossa tekstas, eli oli nähny unta et mä menin heille kylään ja söin kaikki sen kirsikkatomaatit ! Suuri vaara, kirsikkatomaatit on hyviä. Unista sen verran, että olen nähnyt viikon sisään kaksi kertaa unen, jossa saan kaksoset. Oli mulla joku mieskin siinä :), ja sen kanssa mentiin kotipuoleen vauvoja esitteleen. Äiti sanoi mulle, et kattos nyt, äskön sulla ei ollu ollenkaan ja nyt on molemmat ( tyttö ja poika ). Oli se ihmeellistä. Toivottavasti se oli enneuni :)

Jeps, nyt alan puuhasteleen ja kirjootan illalla vielä lisää.

 225031.jpg

P.S. Kuvassa minä ja kaksoset :)