seiskaluokan syksyn jälkeen (eli alkuinnostuksen kaikottua) vietin suurimman osan ruotsintunneista omissa ajatuksissani ja ikkunasta urheilukentälle tuijotellen. En vieläkään tiedä miten ikinä kirjotin ruotsin ja vielä sopivalla ilmavaralla riman ylittäen. No nyt sitä satoa korjataan ja toivosin että en olis ihan aina nukkunut vaan kuunnellut mitä asiaa Hannulla ja Alpolla on.

Rakastan ruotsalaista Lantliv -lehteä. Katselen kuvat ja luenkin, kyllä asian ymmärtää aina vaikka ei ihan joka sanaa tajuaisikaan. Yksi asia on kuitenkin kaivellut ja en siihen ole löytänyt/kelpuuttanut mitään vastausta jonka sanakirja on tarjonnut. Ongelma: lehdessä esitellään talon/asunnon omistajat pienellä profiloinnilla. Esimerkiksi näin " Kerstin och Sten Enbom. Ålder : 62 respektive 76 år...." ja en sen pidemmälle nyt profiloikaan koska ongelma tuli jo esiin. RESPEKTIVE. Mitä ihmettä se tarkoittaa? Sanakirja kääntää sen kyseessä oleva, kyseinen. En tajuu. Ninalta kysyin niin se vaan sano että se on hienolla tavalla sanottu "ja".  Mietin miten suomeksi sanotaan hienolla tavalla ja. Seurassaan ? 62 -vuotias seurassaan 76 -vuotias ? Mulla on ollut ajatus kiharalla tän asian takia jo pitkään, mua kiusaa kun en tajua ja siihen samaan törmää joka numerossa. Hjälp !!!

Tapion paketti tuli tänään.

1250520311_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siinä on sitten kuitenkin tuota hahtuvaa. Ehkä paketti viipykin sitä odotellessa, vaikka meilasin että paketin voi lähettää ilmankin. Enkä laskua maksaessanikaan huomannut että hahtuva on siinä mukana. Ei se mitään, hyvä näin. Paketissa oli myös mainos koirantarvikkeista ja  Mark & Kattensin neuleista. Sieltä pisti silmään kuin mehupilli tämä virkattu huivi

1250520387_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos tähän kämppään koskaan virtaa noro Puroa tai puro Noroa niin siitä tulee tämmönen. Ja kyllä, mulla on tarpeeksi huiveja mutta ei juuri tämmöstä.

Nyt on vielä kipastava Tuulensuuhun ja takasin ja sitten keskityn noihin kaheksaan punaseen kerään loppuillan. Vielä kun löytäis jostain täältä kaaoksesta sopivan pyörön.