En unta saa.

Joten tässä mun 5 inhokkiruokaani / ruoka-ainesta, monessa blogissa tää lista onkin jo tehty.

Pohjustukseksi sanottakoon että mä olin sekasyöjä kokkikouluun asti, jolloin jätin lihan pois. Kotikotona sain ja saan edelleen tosi hyvää ruokaa, koulussa ruoka on ollut hyvää kanssa, varsinkin ala-asteella, mutta en muitakaan voi mitenkään moittia. Joten yleensä ruoka on maistunut, mutta nykyään lihan ohella kauppakoriini ei koskaan eksy

1. Ruusukaalia, kukkakaalia tai parsakaalia

Hyi helkkari sanon minä! Varsinkin ruusukaali, yök! Ihan sama miten se on tehty niin aina maistuu pahalle. En tiedä mikä siinä maistuu niin...Tavallisesta valkokaalista tykkään, soijarouheesta tehty kaalilaatikko on aivan älyttömän hyvää. Mutta nämä kolme :(

2. Simpukat

Ellotus. Simpukka on kaunis niin kauan kuin se pysyy kiinni. Nizzassa vuonna 2000 ravintolassa oli ahdasta ja mut ja kaverini istutettiin neljän hengen pöytään italialaispariskunnan viereen. Me tilattin pizzaa. Niille kannettiin kattilallinen simpukoita, joita ne sitten lappo ääntä kohden veitsen avulla. En enää muista mitä pizzaa söin mutta niiden simpukat muistan. Simpukan ulkonäkö niin raakana kuin valmistettuna on luotaantyöntävä. Olenko maistanut niin olen, jossain merellisessä salaatissa jota lapattiin lautaselle ja oli kohteliaisuussyistä syötävä. En todellakaan pureskellut. Vieläkin menee kylmät väreet.

3. Tumma suklaa

Niin paljon kuin suklaata rakastankin, niin tumma suklaa maistuu suussa pahalle. Se on kitkerää ja "kuivaa". Leipomisessa taas se on tosi hyvää, koska sillä saa vahvan maun. Tai siitä keittää hyvän kaakaon. Mutta sellaisenaan syötynä...ei kiitos.

4. Retikka

En tiedä mikä suurtalouskeittiöiden hitti tuo retikka nykyään on. Retikkaraaste on kuin valkosta kovaa porkkanaraastetta joka maistuu kurkkupastillille. Elämys, jota ei halua toistaa. Eikä se lämpösissäkään ruuissa mitään herkkua ole.

5. Avokado ja varsinkin guacamole

Rakastan nachoksia ja salsa/juustodippiä. Siellä samalla hyllyllä kaupassa vaanii aina guacamolepurkkikin. Olen antanut sille kaksi kertaa mahdollisuuden. Olen ostanut myös avokadoa ja syönyt sitä lohisalaatin joukossa tai siivuna ruisleivällä, kun se on kuulemma hyvää. Ei ollu. Vaikka sen dippais suklaaseen niin se on pahaa. Ainoastaan jonkun muun joukossa pienenä palasena, esimerkiksi just tomaattisalsan, se menee. Mutta muuten ei.

Mutta tasapuolisuuden nimessä viisi herkkuani ylitse muiden

1. Daim ( ja muut suklaat )

2. Aurajuusto ( juustot yleensä )

3. Sienet ( missä muodossa vaan mutta varsinkin pihvinä )

4. Tomaatti ( varsinkin keittona )

5. Kala ( sillisäilykkeet ja kylmäsavustettu lohi, silakkapihvit )


Ja siinähän se on huomisen kauppalista samalla tehtynä ;)

Nyt unta kaaliin, mutta ei ruusu-.