Vuodatus on näköjään taas muuttunut, katotaan saanko mitään kuvia näkyviin :P

Elikkäs kevät mennä hurahti niin nopeesti ja nyt on jo kesä! Kävin rannalla eilen ja tänään, kyllä se paistaa niin että ruskistuu tuo nahka ihan mukavasti. Ajattelin postailla näitä valmiita kun urakalla päättelin langanpäitä, ja etin mielestäni kaikki kuvat tuolta kansioista. Paljoo ei ole, mutta jotain.



Johannan polvisukkalankaa jäi niin paljon että niistä sai vielä pitkät rannekkeet. Netistä löyty kiva ohje, ja nää neulo tosi äkkiä. Näistä tuli sikahienot mun omasta mielestä työmäärään nähden :)



Tennarisukkalangan jämistä sai tossut, raidat tuota rannekelankaa. Nää molemmat meni siis myös Johannalle. Itelle pitää kutasta nuo rannekkeet syksyksi sellasen lyhythihasen takin seuraksi. Ei oo kiire, se takkikin on neulomatta vielä.



Pinterestissä on inspiraatiokuvaa vaikka kuinka. Siellä oli kaunis virkattu värikäs kaulakoru. Tein omani kalastajalangasta. Tästä uupuu vielä nauhat ja aattelin ommella siihen muutaman helmenkin.



Neuloin joskus pari vuotta sitten tämmösen seinävaatteen. Se oli ihan ex tempore ostos, ne langat, kun Lanka Ideassa sellasen näin roikkumassa. En oo saanu sitä oikein minnekään, se on kaapissa ollu pussissa hyvässä tallessa. Nyt pujotin sen Ikean verhotankoon ja valoiksi Ikean alesta kahdella ekellä hankkimani valot. Neulos on niin harvaa että vedin ne lamput vaan siitä läpi. Ne toimii patterilla ja se rasia on tuolla hylyllä piilossa. Tanko on vähän liian lyhyt tuohon, joten ite "ryijy" menee laineille, mutta ei se haittaa. Ei täs kämpäs muutenkaa oo jutut ihan prikulleen.



Sain alkuvuodesta meiliä et haluisinko kokeiluun alpakkalankaa. Toki :) Aattelin et sieltä tulee pieni nytty mutta tuli kolme kerää, tosi yllätys! Kiva sellainen, tietysti :) Punasista tuli pitkät rannekkeet itelle. Mietin et voisin koristella ne ehkä napein, jos löydän jotain kivoja.



Harmaasta kerästä tuli kanssa rannekkeet, mutta ne meni joululahjalaatikkoon joten niistä ei kuvaa. Nää pinkit on just hyvät kulahtaneen farkkutakin kanssa. Ehin pari kertaa ulkoileen sillä yhdistelmällä ennen kuin tuli liian lämmin.

Oon esitelly sellasia tilkkuja täällä blogissa muistaakseni... Niistä tuli pallo! Mulla oli kaikkia sinisiä, harmaita ja valkosia jääsköjä ja niistä virkkailin. Toki se on sitten hieman muhkurainen kun eripaksusia lankoja. Oon miettiny jos pesen sen pesukoneessa, jos ne kutistus...mut riski siihen et menee vielä enemmän muotopuoleksi on liian suuri. Tykkään tästä! Palat on niitä afrikkalaisia kukkia tms.joita oli SK:ssa. Löysin ohjeen netistä sillon ja kaavan palloon ja siitä se sitten tuli tehtyä. Lankojen päättely oli JÄRKYTTÄVÄÄ mutta onneksi ei tarvinnu olla niin huolellinen, kun ei tuota nurjaa puolta tarvi esitellä. Pikkusen haaveilen valkosesta pallosta, missä on vaaleenpunasia kukkia. Pitää kattoo jos löytys kiva lanka, ja ottas sen sellaseks sivuprojektiksi, noita paloja on tosi kiva virkata.






Halusin jonkin kivan mekon Vapuksi ja kesän juhliin. Hankin sitten kesäsen värisen, eli harmaan :) Se näyttää jossain valossa liilalta. Tykkään siitä hirmusti, se on hieman vintagehenkinen, ja mitta sopiva eli polveen.



Oon pitäny sitä mustan lyhyen neuletakin kanssa mutta piti sille neuloo hempee kaverikin



Yhdestä kerästä neuloin suorakaiteen pitsiä, alkuun ja loppuun hiukan resoria. Sitten resorien kohdat hihasaumaksi ja loppulangasta riitti vielä kierros virkkausta ympäriinsä. Eli ihan sellanen perus ja tavis. Tästä tuli vähän liian lörppä jotenkin, mut oon pitäny sitä silti.



Tässä kuvassa näkyy sitä virkkausta. En tiä, haaveilen vähän lyhythihasta neuletakkia tuolle kaveriksi, kun vaan osais päättää värin. Roosa sopii harmaaseen, liila...toisaalta jokin vaaleempi harmaakin vois olla kiva. Pitää katella lankoja kaupassa, kotona ei ainakaan oo mitään sopivaa.



Tämä huivi sitten ! Oon nyt purkanut aika monta puolivalmista tai käyttämätöntä neulomusta. Tää on purkulankaa kanssa. Neuloin tän langan aikoinaan sellaseksi tosi pitkäksi ja kapeeksi rätiksi, joka sitten kieputettiin kaulaan useaan kertaan. Tykkäsin kyllä, mutta sitten kyllästyin. Kun nyt pakkasin talvivaatteita pois heitinkin sen huivin sohvalle et neulon sen uudestaan. Ihan perushuivi siitä sitten tuli. Ehkä enemmän mun juttu kuin se kieputus. Tykkään kun tuo kimaltelee. Tota lankaahan oli monessa sävyssä, voi olla et se sininen tai pinkki kotiutuu vielä.



Tätä lankaa on kanssa purettu ja neulottu. Tää oli välillä sellanen tuubi...no ei ollu käyttöä, joten neuloin perushuivin pipolle kaveriksi.



Tää beige sopi ihan mukavasti tummansinisen talvitakin kanssa. Tosin se takki on tyyliltään armeijahenkinen enkä puhu mistään amiraaleista vaan enemmänkin muukalaislegioonasta, joten tyylillisesti se on ollu vähän vinksallaan. Mutta noilla on menty, ja pysytty lämpösenä.



Tämä huivi sitten! Ihanaa akryyliä :D Mutta pointti on se että ostin langat Kölnistä! Ostin sieltä myös myllyn, josta myöhemmin. Ostin siis 4 kerää jotain 80 senttiä kappale. Normilangat, joissa on siis puuvillaa tai villaa tai muuta joskus elänyttä, ei ollu siel yhtään edullisia ja osasto muistutti ehkä Anttilan osastoa. Anyway, nämä kuitenkin ostin ja kotona neuloin pätkän huivia, sit aattelin et hitto kun se on akryyliä niin pilliintyy ja nyppääntyy varmaan minuutissa, joten virkataan mieluummin, se kestää ehkä enemmän. Siitä tuli tuommonen pellehuivi sitten, über-värikäs. Mutta tärkee matkamuisto mulle, tykkäsin Kölnistä hirmusesti, mutta siitäkin myöhemmin :)





Työporukan kanssa käytiin pikaseen Tallinnassa. Ostin pienen vyyhdin villalankaa ja siitä tuli tämän mittanen huivi. Ostan siihen jotain räpäkkää väriä kaveriksi ja laitan hapsut. Ostin myös yhden kiekon hahtuvaa, punakeltasta. Sille ei oo tehty viel mitään, mutta tumput siitä tulee varppina.





Tää kammotus on hapsulankojen jämistä väsätty huivi. Kysyin työkaverilta ottaisko sen pikkutyttö sen leikkeihinsä, sano et varmasti jos siinä on pinkkiä. Ei noista langanjämistä muutakaan saa aikaseksi. Niitä on vieläkin jäljellä. Mietin jos väsään sille jotain silmien ja nenäntapasta toiseen päähän, vois olla jonkinlainen kettupuuhkaja :) sitten.



Hupsistarallaa -blogissa (en linkitä kun en tiedä toimiiko se vieläkään) oli Mysteeritiskirätin ohje. Neuloin sen kattomatta työtä kertaakaaan, päättelin ja sitten katoin että mitä tulikaan tehtyä! Ihan kiva! Jos joku nyt ottaa vinkistä vaarin ja tekee kanssa tämän mysteerin niin siksi kuva on otettu noin, en pilaa sitten mysteeriä. Koska lankaa jäi sopivasti virkkasin vielä pitsin, liian nätti ei voi olla tiskirättikään. Ohje löytyy siis googlaamalla mysteeritiskirätti.

Nyt sitten paljon huonoja kuvia siitä ympyrätakista! Se valmistu aikapäiviä sitten, ennen helmikuun loppua. En oo ihan varma, oliko jees tehdä noi hihat sileellä. Jotenkin kyllästytti se pitki vaan. Nyt en tiä onko ne liian raskaat? Tosin tuntuu nyt tosi tyhmältä alkaa purkaan niitä, kun on virkatut pitsit hihansuissa ja kaikki. Yhden kerän lankaa voisin kyllä virkata tuohon vartalo-osan reunukseen, se sais olla vieläkin leveempi. Tässä siis takki takaa



Ja tässä edestä



Sivusta



Edestä, mustavalkosena kun oli niin sumunen tuo peilin kautta otettu, väreissä ei ois näkyny mitään. Ja tuo peili ei ole likanen, se on vaan niin iäkäs että se on värjääntyny tuommoseksi, väreissä ne raidat on keltasia. Mun pitäs oikeesti postata tosta peililipastosta, se on ihana vanha rotisko :)



Ja takaa. Ponnari on jo kivan pitkä :P



Sellanen takki! Lopputulos on kiva mutta silti "Ei ikinä koskaan enää" ! Ainoostaan paksummasta langasta voisin tehdä, mutta en ohuesta.

Tässä viel kuvaa levällään



Onko mitään kannanottoja hihoista, onko ne huonot noin?

Kaupasta tarttu mukaan pastellisävystä lankaa kerä. Virkkasin siitä takin Minjalle ja pipo on neulottu. Toiselle korvalle tein pari laskosta ja virkkasin muutaman kukan siihen kiinni. Tää lanka ei oo livenä näin kirkasta, vaan paljon vaaleempaa.





En tiedä mitä Minja tuumas takista, kuvassa poseeras kyllä kiltisti.

Sitten muihin aiheisiin, yritän edetä kronologisesti. Eli Rammsteinin keikka 15.2. Voi veljet !!! Oli mahtavaa! Olin siellä Sallan kanssa ja ennen keikkaa tapasin Marjutin neuleet -Marjutin :) ja Jussin, kiitos Marjutin joka ehdotti oluttuopposta ennen keikkaa. Oli tosi kiva nähdä ja jutella, ja kiitos tuhannesti junaopastamisesta :)



Ihan käsittämättömän hieno oli keikka, meillä oli loistavat paikatkin, nähtiin kaikki niin hyvin ! Keikan jälkeen oltiin Puu-Vallilassa Sallan tuttuja moikkaamassa jossain käsittämättömän pienessä baarissa, ja sitten keskustassa oltiin rokkibaarissa. Aamulla maistu aamupala hotellissa enemmän kuin hyvin



Ruoka on ihan parasta aina retkellä, oli sitä minkä ikänen vaan.

Vaikka posti ei toiminu Meksikoon päin, niin Meksikosta Lauralta tuli silti paketti, ihana sellanen. Sain tosi kiva puisen rasian, jossa on eläinaiheiset koristelut. Kannessa oli kissoja <3



Rasiassa oli pieni lahjarasia, jossa kahdet korvikset. Toiset oli bambua,



ja toiset kahvinpavuista, nää oli musta varsinkin sikamakeet!



Meinaan lähettää nyt uuden paketin, katotaan kuinka käy tällä kertaa...

Koruaiheessa pysytään. Äidin serkku oli käyny jollain helmikurssilla ja kun olin kotipuolessa, hän tuli sinne kylään koruvärkkien kanssa, pääsin sitten askartelemaan. Tein sormuksen



Ja rannekorun



Ihan kivat näin alottelijan näkökulmasta ;)

Tässä sitten Kölnistä ostettu mylly. Pyörittelin sillä kerällisen ohutta virkkauslankaa nyöriksi.





Jonka sitten neuloin



Ja siitä tuli sopiva alunen  teekannulle



Jossain Marie Claire Ideesissä oli juttua mitä kaikkee noista nyöreistä voi tehdä. Tosin ne nyörit oli tehty sillä puu-ukolla, eli paksummista langoista, tossa myllyssä menee vaan aika ohuet. No, mulla on virkkauslankoja vielä jäljellä.

En tiedä oonko postannu tästä? Mulla on Facessa englantilainen vahataiteilija -ystävä. Lähetin hälle iteväkerretyn rintaneulan ja joulukortin, sain wax art kirjanmerkin takasin :) Aika makee, ne taulutkin on, sellasia sadunomasia. Tuo vahataiteilu on mulle hieman vierasta, pitäs You Tubesta katsoo, siel on varmasti jotain aiheesta.



Vuoden Kulku -blogin Minna kirjotteli Marjamäen Pajutilasta ja kävin siellä keväällä minäkin. Kakunpalat oli todella ylihinnoteltuja osittain mutta ite sain sitruunamarenkipiirakkaa, macaronin ja hyvää teetä ison mukillisen seitsemällä eurolla, ja ihanat puitteet siihen ympärille ilmatteeksi :D Mitään ostoksia en suorittanut, vaikka sitä ihkua krääsää siellä riittikin. Ehkä sit ensikerralla.





Piha oli täynnä kaikkee kivaa pajusta väkerrettyä, eläimistä tykkäsin eniten



Ja sitten lisää kakkua, eli se Kölnin reissu! Menin siis itekseni reissuun, perjantaista keskiviikkoon olin matkalla. Lensin Ryanilla Frankfurt-Hahniin ja siitä bussilla Kölniin. Köln oli niin kiva! Tykkäsin hirmusti. Mulla oli kiva hotelli Reinin rannalla, lähellä Domia. Baarit, ravintolat, kaupat, juna-asema kaikki siinä hollilla. Shoppailin, söin, istuin kahviloissa, kävin viihteellä iltasin, Baseballsien keikalla, eläintarhassa... Ihan hirmu kivaa siellä oli. Kaupoissa oli pääsiäiskrääsää ja ulkona myytiin jo kukkia, oli helmikuun loppu. Ulkona pysty oleen monena päivänä t-paidassa. Tässä muutama kuva. Kakku näyttää sikahyvältä mutta uskokaa pois, maku ei ollu kovin häävi, perunajauhopohja maistu ja sit teollinen kerma. Mutta olihan se nätti ;) 



Aamupala <3



Köln Zoon lintutalo. Tää oli kaunis, vanhaa tiiliseinää ja murattia. Tuli sellanen...Harry Potter fiilis :)



Välipalaa :) Näitä rinkuloita söi kaikki, KAIKKI  ja kaikkialla. Jopa vauvanvaunuista törötti pieniä käsipareja jotka piteli rinkeliä :)



Nää oli söpöjä, ne tuli heti aidanviereen rapsuteltaviksi :)



Tää mahtava tyyppi meni apinatalon lähettyvillä. Sademetsätalossa vilisti kans jaloissa ties mitä, lintuja ja liskoja.



Surkee kuva, nää oli niin nopeita. Jonkinmoisia saukkoja, luulen. Niillä oli liukumäki ja ne laski sitä, polskivat ja sukelsivat. Ihan huikeen hauskoja :)



Hipot nukku, ja heiluttivat korviaan.



Kaunis kaupunkihan se on, tykkään tän tyylisestä melko romanttisesta luukista enemmän kuin modernista, mutta olihan siellä toki sitäkin.



Ja tässä vielä pääsiäispulla :) Ihana :)



Kotona on tullu leivottua kanssa. Kokeilin cake popseja, tosin mulla ei ollu tikkuja niin laitoin vuokiin



Ihan jees mutta ei noita montaa pysty syömään.  Hanna-tädin kakkuja tein muutama päivä sitten



Työkaveri kävi etkoilla ennen työpaikan virkistysiltaa (meil oli Murhamysteeri, mahtia!) ja silloin leivoin mutakakun ja fetapiirakkaa, mutta niistä ei oo kuvia. Kokkaaminen ja varsinkin leipominen on niin kivaa, mutta itelleen ei oikein viitti väsäillä. Nyt oon yrittäny innostua salaateista, mutta en tiedä kuinka terveellinen harrastus sekään on kun joka versiossa on juustoa :)

Koiruuskuva tähän väliin, eli Myrskystä on kasvanut iso poika, ei taida paino kauaksi jäädä 40 kilosta ja kaveri on noin puol vuotias vasta :) Kiva kun kohta alkaa kesäloma niin pääsee kotipuoleen Mymmeliä moikkaan.



Kesälomalla on myös syytä pysyä kotona fiksaamassa takapiha, järkky.... Eilen kiskoin noita rikkaruohoja laatotukselta pois, kukkapenkki on ihan laittamatta, tosin en sitä kummosesti laitakaan, kun tykkään sellasesta niitty-tunnelmasta :D , ja ruukkuihin pitää hankkia orvokkeja. Töissä vaihdettiin lasten aterimet ja vanhat sai viedä pois, mä otin muutamia sinisiä muoviveitsiä sitten ja teen niistä tuulikellon takapihalle. Ne on sellasia sympaattisen muotosia, ei mitään teräviä pelottavia härpäkkeitä. Tuskin niistä millanenkaan ääni kuuluu, mut väri on kivan sininen, ja mulla on sinistä takapihalla muutenkin. Nuo keltaset kukat poimin lasipurkkiin pöydälle, ne oli ihan liian nättejä kompostiin. 

 

Oon ollu koko kevään joko töissä tai tässä sohvalla. Nyt pitäs viettää aikaa ulkonakin kun on niin hyvät ilmat, mutta en oikein keksi siellä tekemistä. Takapihalla pitää vahtia kissoja ettei ne karkaa. Pojat on flexissä mutta tytöt vapaana, Rasmus tunkee naapuriin koko ajan, Nekku saa ittensä valjaista pois...Jonkinlainen aita pitäs saada, mutta millanen? Kävellä tietysti aina voi, ruokakauppaan ja takasin :) Mut ylipäätään...en oo ikinä ollu mikään kova ulkoilija, mutta siihenkin voi kuulemma oppia. Kun vaan keksis mitä siellä tekis. Ja en tosiaan voi kävellä mettään etsiin korvasieniä, eksyn. Kadehdin ihmisiä jotka osaa liikkua metässä rennosti, mä en osaa. Eksyn ja kadotan suuntavaiston heti. Kompassi...please :D Anyway, mä yritän keksiä jotain. Meinaan ryhdistäytyä nyt kesälomalla. Mulla on kolme viikkoa ens viikon jälkeen. Ikeassa on uusi systeemi että lomarahat saa kesäkuun lopussa huolimatta siitä koska lomansa pitää. Eli matkustaminen (Saksaan, tällä kertaa Berliiniin, jos saan hyvät liput) jää heinäkuun lomaviikolle. Eli kesäkuun lomalla kodin fiksausta, sen takapihan laittoa, neulomista, ompelua, kotipuolessa rippijuhlailua, ruotsinserkun viihdyttämistä ja bikinikunnon takaa-ajamista. Eli en voi olla vaan tässä sohvalla, vaikka meillä tässä Reettan kanssa hyvin mukavaa onkin :D  



Työn alla on tää torkkupeitto. Oon alottanu tän sillon kun FlipFlop tuli kauppoihin, kolme vuotta sitten? Ostan aina alesta pari kerää ja virkkaan lisää. Tästä tulee isompi kuin aattelin. Ei se mitään, parempi niin kuin liian pieni.



Tuo koukku on sellanen mihin tulee valo. Ostin senkin vuosia sitten, patteria riittää aina vaan. Pitää aina välillä testata että toimiiko se vielä, en oo sillä varmaan muuta virkannu kuin tätä peittoa.

Ok, nyt pitää saada ruokaa, oon naputellu tätä iäisyyden taas! Mukavaa alkukesää kaikille :)