What's up, darlings? :)

Mä mistä alkaisin....neulomisesta.

 Mulla on kolme lahjoitettavaa Apupupua ja yksi oma nyt valmiit. En varmana neulo niitä hetkeen :) Tai voin neuloo, jos joku kursii ne reppanat kasaan, kamalasti langanpäitä pääteltävänä....Mutta ihan kivoja niistä tuli. Thank you Anu kivasta mallista :)

Tilkkupeitto, 15 senttiä neulottava vielä taustaa. Yök. Painaa kuin synti vaikka on pyöröpuikolla, onneksi kuitenkin voiton puolella jo, ei tarvi menettää hermoo sen suhteen.

Lauantaina kiisin Löytötexiin kun en hemmetti vieköön pystyny odottaan niitä punasia Fifi 3 -lankoja. Ostin Nalle coloria punasta ja neuloin koko kerän. Ihana malli ! Aivan ihana neuloo sitä. Mun on ostettava vielä toinen kerä, että saan siitä niin ison kuin haluan. Haluan vielä valkosenkin sellasen, tai vihreen.

Neuloin myös raitahuiville pipon, mutta se ei ole vielä ihan valmis, pitää kursia kokoon. Sitten vielä tumput, ja se setti on valmis.

Muuta en ole sit tehty neulomisten suhteen.

 Kirjan luin, se ei ollu oikein mun juttuni, en tykkää tuollaisista murhista.  Hmm, herää kysymys että millasista mä sitten tykkään :) Apua :) Siis sanotaanko näin että en tykkää kun kuvaillaan niin tarkasti nää raadot näissä kirjoissa . Yök. Mites Agatha kirjottaakaan, " ...makasi portaiden alapäässä luodinreikä rinnassaan..." tai vastaavaa. Siinä on aivan tarpeeksi tietoa mulle, että raato on, ja nyt sitten keskitytään siihen että KUKA SEN TEKI. Aamen. Kirjallisuusosio päättyi tähän. Paitsi että lainasin tänään Mankellin Ennen routaa ja se on varmasti hyvä. Wallender on ihan kuningaskyttä. Nyt loppu oikeesti.

Simply Knitting tuli tänään. Lovely. Mukana oli bambupuikot. En ole ennen neulonutkaan, pitää kokeilla. Meinasin joskus ostaa, mutta sitten ostinkin mieluummin silläkin rahalla lankaa... Saa nähdä millaset ne on metallisiin verrattuna." Koekeittiön " tuloksia myöhemmin.... Siinä oli ihan mukavia neulomuksia taas, ehdin vaan nopiaa selata sen, pitää lueskella keskittyneemmin kun meen kotia.

Pullapusut onnistu ok, nyt kiusaa perunaleivosten ohje :) Makiaa, makiaa... Oon syöny niin hirveesti karkkia viime aikoina, että päätin että en syö ainakaan kuukauteen. Juon sen tilalla Vichyä tai jotain muuta vastaavaa. Hyvin menee vielä, lauantaina alotin kun huomasin farkkujen olevan hiukan kireähköt vyötärön kohdalta. Katotaan onko vaikutusta. Pitäs olla, koska valehtelematta syön karkkia varmaan melkeen kilon viikossa. Tuloksia tästäkin myöhemmin, kuukauden päästä.

Odotan kovasti Margariinin pakettia. Ei ole vielä kuulunut, pari viikkoa pitäs kestää eli mahdollisesti tämän viikon lopulla, ens viikon alussa. Vähän vauhtia siihen toimintaan, odottavan aika on niin piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä.

Kissat ei ole tehny mitään erikoista. Makoilevat ja istuvat ikkunalaudalla ihmettelemässä ukonilmaa. Rasmus on melkonen luikku muuten mutta pitkä ja pörrönen häntä.Kun jyrähteli niin tais hiuka pelottaa kun häntä oli tosi pörrönen. Siinä oli melkeen kissa hännänjatkona eikä toisinpäin.

Maanantaina meen varmaan Tampereelle, Jokiselle ja nää perinteiset puljut missä on aina käytävä. Ostan langat Annin duffelitakkiin, pitää ettiä se ohje Novitasta/Modasta ja kattoo paljo pitää ostaa. Saa nähdä mihkä väriin päädyn, Fritidsgarniahan se pitää olla siihen ohjeeseen, muistelen. Ja sitten mun on muistettava hakee hahtuvalankaa Tullintorilta, viimeksi en muistanut. Ittelle on suunnittelilla jotain, mikä vaatii jopa mallitilkun neulomisen ja huovuttamisen :)  Ja laskemista. Mutta kun visio on selvillä niin pahin on takana.

Ostan myös valkosta maalia lampunjalkaan ( lupaan että tähän blogiin ei ilmesty kuvaa ostetusta  maaliputelista... ette taida olla vieläkään selvinneet pikkulusikka / kuivaustelikuvista :) ) ja voisin pikkuhiljaa alkaa tuunaan sitä varjotintakin. Mun pitää purkaa sitä sen verran että nään onko siinä metallirunko. Jos ei niin mun suunnitelmat menee uusiksi. En tiiä mitä sitten teen. Liimaan helmiä ja paljetteja tai jotain muuta.

Kuulin et täällä on kaupungin ulkopuolella osto- ja myyntiliike, missä on kai aika hyvää kamaa ja nopia vaihtuvuus. Pitäs mennä sinne kattoo onko mitään countryä mun kotiini. Tai muuta mielenkiintosta. Keskustassa on yksi mut on aina lappu ovella että olen syömässä. Taitaa olla nälkänen kaveri tää puljun omistaja :)

En löytäny sopivaa t-paitaa mun kimalleliimaprokkikselle. En tosiaan osta Nanson paitaa sellasta kokeilua varten. Pitää kyttäillä sopivan edullisia ehdokkaita. T-paitakausi taitaa olla hiukan ohitte.

Tykkään kun on illalla pimee, sataa vettä ja on pihlajanmarjoja. Taidan ollakin sellanen syksyihminen. Tykkään omenapiirakoista ja muista, ja Muumitalon paras paikka on hillokellari :) Jeps, syksyihminen. Meinaan kerätä helminauhoja varten pihlajan- ja ruusunmarjoja, niitä voi laittaa sit roikkuun koristeeksi.

Kun Agatha mainittiin, niin pitää Sherlockin päästä mainituksi kans, kas näin :

Sherlock Holmes ja tohtori Watson olivat ylämaalla telttailemassa.
He kömpivät telttaan illan pimetessä ja nukahtivat piankin.

Jossain vaiheessa yötä Sherlock Holmes herätti tri Watsonin ja sanoi:
"Mitä sinä näet?"
Tri Watson: "Näen tähtitaivaan"
Sherlock Holmes: "Mitä voit päätellä siitä?"
Tri Watson: "Tähdet loistavat kirkkaana ja Britanniaan on ilmeisesti saapunut korkeapaine, joka merkitsee huomiseksi aurinkoista päivää. Tosin loppuyö saattaa olla melkoisen viileä?"

Tri Watson oli ylpeä että keskellä yötä herätettynäkin hän pystyi päättelemään asian näin hienosti.

Sherlock Holmes: "Ei, rakas Watson! Se merkitsee sitä, että joku on varastanut telttamme!"

Niin, pitäkää teltoistanne kiinni siellä ylämaalla telttaillessanne :)

Iloista viikkoa, toivoo Teija

      the-sherlock-holmes-museum-3.jpg

P.S. Kenen olkkari ?