Ulkona sataa ihanasti lunta <3

Kävin tänään työkeikalla kokkaamassa hernekeittoa ja leipomassa laskiaispullia. Herneet oli likoamassa ja jääkaapista löytyi kaksi  lihapakettia, savukylkeä ja sianpotka. Se oli siis savustettu potka, nahkoineen...Mä tiiän että liha laitetaan luineen et tulee makua mut entäs savustettu nahka, lähteekö siitä mitään makua. Mietin hetken ja soitin äidille :D Ja sain sen sopan eteenpäin. Ja siitä tuli loppujen lopuksi ihan ok, ainakin santsasivat ja ostivat kotiinkin. Eli jatkossakin keitän ilman nahkaa.

Sopan kiehuessa tein pullataikinaa 1,5 litran nestemäärästä. Mun piti tehdä noin 60 pullaa ja kahvitteluvaraksi pakkaseen jonkinverran. Siitä hirviötaikinasta ( ei sentään niin paljon kuin Heinähatulla ja Vilttitossulla ! ) tuli 85 pikkupullaa. Leipoessa hermo kyllä lepää, pehmosta taikinaa on ihana vanuttaa. Jos mulla olis isompi keittiö ja enemmän syöjiä kotona niin leiposin useammin, nyt ei oikein viitti, ja kun ei ole sitä pakastintakaan.

Olin sitten sellasessa keittiössä muuten etten ole ikinä ollut, siellä meinaan kokkaa myös näkövammaiset. Kaappien ovissa oli pistekirjoitusta ja kaikilla kamoilla oli tarkka oma paikkansa. Kerhon vetäjä tempaisi mut salin puolella esittäytymään ennen ruokaa ja kuvaili mut niille kerholaisille; " Teija on tosi pitkä ( no ehkä sen vetäjän mielestä, hän itte oli melko lyhyt ) ja pitkä tumma tukka joka on ponihännällä, tummansininen essu ja mustat housut, sininen paita jossa on pienen mustavalkosen kissan kuva..." :) Kerholaiset oli siis näkövammaisia osittain.

Ihan kiva ja avartava kokemus, meen mielelläni sinne uudestaan kokkaamaan.

Täytyy sanoa että kyllä (blogi)kansa tietää, kiitos avusta jälleen koikarkottimien suhteen ! Mulla on lauantaina varmaan Prismaan muutenkin asiaa niin katon sieltä, jotenkin aattelen et siellä voi olla edullisempaa kuin Luontokaupassa tai Ruohonjuuressa.

Huomenna meen kans uuteen paikkaan keikkaan, ja sitten juoksen asioilla, meen Siivikkalaan kattoon koiranpentuja Janelle ja Mikalle ja illalla vielä kuunteleen ystävän miehen bändin rockabillyä. Olin kerran aikasemminkin ja oli hurjan mukavaa.

Lauantaina yritän tehdä noi sortsit valmiiksi. Ne olis jo jossen olis alkanut virkkaan raidallista tyynynpäällistä eilen Conania katellessa...


Ja jottei lanka lopu kesken niin kissanruokaa Vaparista hakiessa kuulin roosan Rustikan huokailevan hyllyssä kodittomana. Joten ens viikolla meille muuttaa ehkä sellanen. Kavereineen.