Virallisena valvojana Roope Rapatassu, "Hyvää aamupäivää"

 503861.jpg

The Machine and all who participate

 503864.jpg

And winners are

 503865.jpg

Eli Rasa ja Mira :) Hätyyttelin heitä jo kommenttilooran kautta. Keitä ei onni suosinut tällä kertaa niin kiitos osallistumisesta ja ensi kerralla parempi tuuri. Ja vielä kerran kiitos onnitteluista, monia bloggausvuosia meille ihan kaikille :)

Ja tästä bloggauksesta. Mietin sata kertaa että kirjotanko tästä yhtään mitään.Olin Helmiksellä kylässä ja siellä oli juttua Ilun blogissa käynnissä olevasta keskustelusta. Toki mun piti mennä lukemaan se juttu ja ne kommentit ja jätin oman ajatukseni tästä Helmiksen blogiin. Mutta nyt musta tuntuu että voisin miettiä tätä aihetta vähän täälläkin.

Mun asenne bloggaukseen (ja ylipäätään tähän olemiseen ja elämiseen muutenkin) on se että jokainen tekee tyylillään, siten miten tykkää. Jos alkaa miettimään että mitä mieltä muut tästä minun blogistani on, niin hulluksihan sitä tulisi jos haluaisi muita miellyttää ja jatkuvasti muuttaa fonttejaan ja värejään yms. 

Jokaisella on oikeus kirjoittaa blogiinsa mitä haluaa. Joten mielestäni Ilulla on täysi oikeus kirjoittaa se listansa, mutta samalla myös kommentoijilla on oikeus sanoa siitä mitä mieltä on ja on oikeus pahoittaa mielensä tai ei pahoittaa, jos siltä tuntuu. Kaikki ovat yhtä oikeassa. Kommentteja lukiessa olin monen kanssa samaa mieltä, oli sitten kommentti puolesta tai vastaan, koska yhtä oikeaa vastausta tähän ei taida olla.

Itse lista sitten, että kehittää omaa blogia miettimällä sitä mikä blogeissa ei omasta mielestä ole kivaa. Ajattelin sen ehkä eniten niin, että "en pidä näistä asioista ja vältän/yritän välttää niitä tässä omassani." Tämä on sitten jokaisen makukysymys mistä tykkää ja mistä ei. Ja juuri nämä asiat mielestäni ovat se persoonallinen piirre, joka näkyy ihan jokaisessa blogissa. Joku tykkää simppelistä, joku laittaa sinne kaiken mahdollisen, suurin osa on siltä väliltä. Mikä sitten miellyttää ja missä blogissa viihtyy on taas jokaisesta lukijasta kiinni, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, Casanova tykkäs molemmista :D Oma persoonallisuus näkyy tietysti tavassa kirjoittaa, emme ole onneksi siis vain ulkoisten puitteiden varassa.

Onneksi tämä bittitaivas on rajaton ja tänne mahtuu ihan kaikki blogit ominaisuuksiin puuttumatta.

Itse seuraan ehkä noin 120 blogia aktiivisesti. Skaalani on laaja;  käsitöitä, adoptiota, ruokaa,askarteluja, kissoja, koiria, hämiksiä, politiikkaa...you name it, I have it :) On kirjoitusvirheitä, on kirjakieltä, on puhekieltä, on kuvia, ei oo kuvia, on tumma tausta, on valkoinen tausta, on ruotsia/saksaa/ranskaa/englantia ja vaikka mitä suomenkielisten lisäksi, on vilkkuvia hymiöitä, kuvaruudussa juokseva kissa, on musta teksti valkoisella taustalla ja ei mitään muuta, on slideshowta, on silmille hyppivää apinaa ja luoja ties mitä. Ja  tykkään niistä ihan kaikista omana itsenään. Itse tykkään lukea, joten blogini ovat ehkä eniten valikoituneet mielenkiintosten juttuje takia. Ulkomaisia en pysty niin kovin hyvin lukemaan (paitsi enkku ja swedu) mutta niissä taas kuvissa vilahtelee asioita joista tykkään.Olisin enemmän kuin harmissani, jos yksi kaunis päivä kaikki blogit olisi samanlaisia.

Jos pitää olla jotenkin kriittinen oman bloginsa suhteen ja ruotia tätä tässä samalla :) Niin mä jo tuolla synttärihässäkässäni mainitsin että tää on tämmönen kuin on ja samalla linjalla jatkan. Ja olen edelleen samaa mieltä.

Kirjoitan yleensä aika paljon ja kirjoitan niin kuin puhun. Jos en koulussa mitenkään hyvä ollutkaan niin äidinkielessä pärjäsin kuitenkin ilman ylimäärästä säätämistä. Osaisin siis kirjoittaa kirjakieltä, mutta mie en taho. Tiedän kyllä että "neulon huivin" olisi oikein, mutta silti täällä neulo huivi :) Voi olla, että tätä mun kirjotusta ei ole helppo lukee, mutta se on nyt sellasta kuin on. Kirjoittamani asian sisältöön tuskin kukaan on jäävi sanomaan mitään, mä kirjotan mitä päähän pälkähtää. En siis käsittele täällä vain kutimiani, vaan tätä mun touhuiluani yleensä. En siis sanoisi, että tämä on neulontablogi, vaan että tämä on myös neulontablogi.

Koska mulla on prinsessasyndrooma, niin olen vähän kaikenlaisen helistikkerin ja kimalluksen perään. Täältäkin siis sellaista löytyy ja tulee jatkossakin löytymään synttärisankareiden tai muun kivan jutun kunniaksi, en ota siitä sen enempiä paineita.

Blogipohjaa tykkään vaihtaa, olen tykännyt kaikista mitä mulla on ollut. Jollain näin ihanan gerberapohjan tänään, ja vähän se alko kutitteleen, mutta en mä nyt ainakaan vielä ole vaihtamassa. Ilmotan etukäteen, jos niin käy, ettei kukaan luule olevansa eksynyt :)

En ole saanut tästä blogistani (ominaisuudet ja ulkonäkö) oikein muuta palautetta kuin taannoin toivomus siitä että postauksia olisi etusivulla vähemmän, että kone pystyisi blogini avaamaan. Toki  vähensin kun luin että tämmösiä ongelmia on, ei tuollaista voi tietää ennen kuin joku siitä mainittee. Tuollaisella asialla ei ole merkitystä mulle mutta hälle oli, joten miksi en muuttais.

Nih, tässä tais olla kaikki. Loppukaneettina tälle ajatukselleni sanoisin, että en pidä ketään itseäni parempana tai huonompana bloggaajana, samanarvoisia ollaan kaikki. Oli sitten blogi millanen vaan, sijoitus listalla mikä vaan, lukijamäärä mikä vaan, kommenttimäärä mikä vaan. Peace out :)

No niin, ja sitten arvatkaa mitä, sain eilen aikaseksi alottaa Tampereen messuilta ostamani Putkiksen käsittelyn. Hänest tulee laukku

 503863.jpg

Neuloin i-cordina jo kahvatkin, ja nyt vaan tuollaista helppoo palmikkoa. Aika kenkkua tuota on neuloa, paksua tököä, mutta nopeasti tulee valmista.

Meillä on ruoho kasvanut ruukun reunaa korkeemmalle. Oli jo aikakin, eiks viimesiä pääsiäispyhiä viedä tänään?

 503862.jpg

Neulontalistalla eilen joku sano että kissa saattas tykätä mämmistä. Kokeilen huomenna. Jossain näin ohjeen siitä kuinka mämmiä tehdään itte. No en kyllä kokeile, taitaa olla aika pitkä prosessi...Pashaa en ole koskaan kokeillut, mutta Pirkan lehdykässä oli aika helppo ohje. Voi olla että koklaan sitä lähiaikoina. Ei se mitään vaikka on pääsiäinen jo siinä vaiheessa ohitte, maistuu se varmaan päivästä huolimatta...

No niin, tämmösiä hajatelmia tällä kertaa, moikka.