Addiktiolla tarkoitetaan lankaan ja neulomiseen liittyvää tilaa, jolle on ominaista halu jatkuvasti käyttää lankaa ja ohjetta. Jatkuva neulominen lisää yleensä toleranssia eli elimistön kykyä sietää kyseistä lankaa. Neulonnan äkillinen lopettaminen aiheuttaa fyysisiä ja psyykkisiä vieroitusoireita.

Tai jotain vastaavaa.

Kävin perjantaina ennen kotipuoleen lähtemistä Jokisella hakemassa äiskälle Fritidsgarnia. Aloin sitten sepeemään niitä virolaisia vyyhtejä siinä ja otin punasävysen. Kotipuoleen lähti itelle neulottavaksi se vaaleenpunanen hattarakolmiohuivi. Otin kuitenkin uuden vyyhdin mukaan että saan sen kotosalla kerittyä. No, siinä perjantai-illan suussa kerin sitä ja sanoin et pitäs olla sellanen vyyhdinpuu...Äiti sano et meillä on sellanen autotallissa, oli jostain kulkeutunu ja ollu hiukan rikki, ja iskä sen oli korjannu. No ei sitä siihen hätään kukaan pimees lähde ettiin. Kerin siis ihan perinteisesti ja sit jossain vaiheessa tuli mieleen et hei, voisin neuloa tästä sen Ullassa olleen revontulihuivin...Pikkuveljen tulostin raksutti muutaman arkin ja lainasin äiteltä pyöröt ja neuloin yömyöhällä kaavion yksi. Lauantaina sitten istuin kutimen kanssa aamukymmenestä yöhön puoli yhteen. Tein mä siinä ihan vähän muutakin, mutta tosi paljon neuloin kun se ohje ja lanka oli niin jees. Sunnuntaina aamulla neuloin viimeset kuusi kerrosta ja pingotin kasteltuna kuivumaan.

Siis, mä olen neulonut lisäykset väärin. Katoin ohjeen pikkukuvasta että lisäyksiin tulee reiät mutta eihän sitten tullukaan. No mulle tuli, ei se mitään haittaa, kun ne on kuitenkin tasaisin välein.

 1088839.jpg

Langassa on kolmea eri punaista, tosi kivaa minusta. Pitää ehkä ostaa sitä lisää ja neuloa tumput ja pipa kans. En muista koskaan koukuttuneeni mihinkään ohjeeseen näin, en tiedä onko tämä enää addiktio vai obsession tapaista. Seuraava huivi samalla ohjeella on yksivärinen valkoinen, yritän tehdä lisäyksetkin oikein. Ihana malli näin väärinneulottunakin :D

Äiti on neulonut tumppuja ja tossut tuosta Fritidsgarnista

 1088835.jpg

Ne oli vielä huovuttamatta ja heitin ne sitten pyykkikoneeseen ja melkein tein ristinmerkin ja lausuin Ave Marian siinä samalla. Se on eri asia kikkailla omien kuin toisten käsitöiden kanssa. Aina tuollainen huovutus hieman jänskättää, et mitä sieltä koneesta tulee. Nyt kun kone piti ääntä sanoin äiskälle et ihan kuin joku olisi huutanut norjaksi apua sieltä pesukoneesta :) No, ihan hyvin onnistui kuitenkin. Äiti ehti jo melkein neuloa ne mun kuskaamat langatkin, joten siellä varmaan on kone norjannut tänäänkin.

Eilen käytiin äitin, Joonaksen, pikkuveljen ja Hannan kanssa Tuurissa. Ostin kolme kerää sellasta pinkkiä Las Vegasia varmaankin kettuun ja neljä kerää valkosta akryylilankaa yhteen ponchoon. Sitten ostin valkosen pingviiniä muistuttavan termoskannun, ison kuparisen tähtipiparimuotin, piparminttukarkkikeppejä, vaaleenpunasen muovisen leivontakulhon, halkaistua omenaa muistuttavan ison lasikulhon ja kuusi pientä (Hanna vinkkas et niitä on myynnis kun niitä Hannalla viimeksi ihastelin), karkkia itelle ja joulupaketteihin, ison vaaleenpunasen kimaltelevan sulan ( joo älkää kysykö siitä sen tarkemmin :) ) , glitterikynsilakkaa, piparikuorrutetta, porkkanakakunkoristeita, lumispraytä...kissanruokaa, keksejä ( siis ehkä maailman parhaimpia pikkuleipiä mitä oon ikinä maistanu, Perinteisen vaniljaunelmia. En tiiä myydäänkö niitä missä muualla kun nyt ekaa kertaa ostin. Jumalaisia. Ostin myös saman merkin kauralastuja mutta niitä en ole vielä maistanut.) Ostinko muuta...ei voi muistaa.

Käytiin sit appeellakin ja pikkuveli tilas ruuat edeltä ja sai kyllä tilattua melko eksoottisen setin mulle. No oli se ihan hyvää paitti että tädit ois voinu kypsentää sitä mun kalaa hiukan enemmän. Sushi sushina ja niin pois päin. Mulle pitää olla KYPSÄÄ. Makarooniakin keitän aina yli al denten, koska se on vähän löllönä parempaa.

Lauantaina ostin kotikylän Siwasta Viva! Ideat -lehden ja siinä oli ihan kivoja juttuja ja ideoita. Ei mitään huikaisevaa, mutta sellasia kivoja kuitenkin. Tänään kävin Tiimarissa töiden jälkeen ja ostin sellasia kuusenmallisia kuusenpalloja. Musta niitä sai kaksi rasiaa yhden hinnalla mut huomasin kotona et oli otettu normihinta. Meen huomenna tarkistaan asian, ne makso kuitenkin likemmäs vitosen rasia ja mulla ei oo varaa heitellä vitosia sinne sun tänne jos ei ole pakko. Siis tämmöset kimaltelevat sulat ja muut vekottimet on siis aivan pakollisia :D Mutta en mä olis ostanu niitä normihintaan, ei ne nyt niin hienoja ollu. Mut ihan jees, selvitän asiaa huomenna.

Kotopuolesta muuta tarinaa niin tämmösten nälkäisten kaupunkilaisressukoiden lisäksi äiti ruokkii talvilintuja ja siinä samalla myös oravia. Ennen oravanruuat oli sellasella avonaisella tasolla, tai on niitä siinä vieläkin, mutta nyt on myös sellanen laatikko, minkä kannen oravan pitäs osata nostaa. Siskon kotona oravat on tajunnu miten homma käy, istuvat jopa siellä laatikossa sisäpuolella  syömässä välillä. Tää kotipihan kurre taas meni siihen laatikolle ja katseli niitä pleksin takana olevia pähkinöitä mutta ei tajunnu nostaa sitä kantta. Mahto sitä ketuttaa. Äiti kävi kiilaamassa sen kannen auki, mutta ei se sit tullu siihen laatikolle enää. Linnut kyllä pyöri siinä ympärillä. Nuo oravatkin käy taloksi melko nopeesti. Yksi on mennyt isän tai äiten perässä autotalliin ja yksi loikki melkeen rappusille vastaan...Tosin niille on syötetty vaikka mitä pikkupullasta lähtien niin ei ihme että viihtyvät.

Ja sitten Minja. Viimeksi Minsku vierasti kummitätiä mutta nyt ei.

 1088837.jpg

Mun kamera tekee nykyään vaan epäselviä kuvia :( En ala kyllä, muutenkin kuvat on mitä on, oisivat edes suht selviä. Mun pitää vähän perehtyä asiaan ja harkita sitten joulunjälkeisiä alennusmyyntejä jos tuo ei tuosta tokene.

Mitään käsitöitä ei ole valmiina tuon huivin lisäksi. Tänään olen ettinyt apinanraivolla sitä tulitikkurasiaa, mikä mun piti lähettää päiviä sitten. Olen jotenkin kadottanut sen, pee. Jos se ei huomenna löydy, niin teen uuden, koska viimestään keksiviikkona mun on saatava se postiin.

Ei mikään ihme että kaikki kamat on hukassa kun kämppä on kuin Putkinotko jälleen kerran. Ei vaan ehdi tai jaksa siivota. Tänään olin töis 9-17.30 ja sit kun pääsin kotio lähdin kirjastoon ja ruokakauppaan hakeen punajuurta Janssoninkiusauksen kaveriksi. Nekku söi muuten molempia kanssa, tai no maisto muutaman kerran. Niin ei tässä sitten ole ehditty siivoon. Huomenna meen kaupungille kymmeneksi ja sitten töihin taas puol kuuteen asti. Siivoomiset jää tällä menolla perjantai-iltaan. Ja sen jälkeen ei muuta kuin askartelua ja neulontaa ja virkkausta all night long.

Tänään on Siskon nimipäivä joten lycka till niin isolle kuin pienelle sellaiselle :D

Tämmöstä tänään, sii juu.