Edellisen postauksen arvonta on edelleen voimassa mutta postaan nyt ( kotoa, koska netti alkoi itsestään pelittään, jei ! ) kun on tullut kommenttilootaan parit kysymykset.

Eli Oona, unensieppaajan ohje löytyy täältä , ja täälläkin on melkeen sama. Ja lisää linkkejä aukee kun Googlaa " dream catcher how to " esimerkiksi. Kannattaa kokeilla myös Googlen kuvahakua "dream catcher" -sanoilla, saa tosi hienoja vinkkejä niistä kuvista. Ohjeet on enkuksi mutta kuvista näkee tosi hyvin, kun ne on ohjeissa mukana.

Vilijaanan Villaklinikka, niin siihen boleroon käytin Novitan Samosta ja lankaa kului 220 grammaa. Ruskea-valkoiseen nuttuun meni 300 grammaa 7 Veikkaa.

Ja tässä nutun ohje :

Koko 40/42 (Muunnettavissa helposti omaan kokoon lankaa tai kerrosmääriä muuttamalla)

Lanka : 7 Veikka noin 300 gr (koosta/langasta riippuen)

Puikot ( pyörö) 3½ ( tiheys 18 s 24 krs / 10 cm omassa nutussani )

lk = langankierto puikolle, tummennettu tarkoittaa lisäyksien keskisilmukkaa, alleviivatuista muodostuu hihat


Luo 64 s ja neulo oikeaa 4 krs.

5. krs. Neulo 11 s oikein, lk, 1 oikein, lk, 8 oikein, lk, 1 oikein, lk, 22 s oikein, lk, 1 oikein, lk, 8 oikein , lk, 1 oikein, lk, 11 oikein

6. krs ja muut parilliset 2 oikein, nurin kunnes 2 silmukkaa jäljellä, 2 oikein

Toista kerroksia 5 ja 6, tee langankierto aina keskisilmukan molemmille puolille.

Kun työ on 7 cm korkea, aloita etureunojen lisäykset. Neulo jokaisen parittoman kerroksen kolmas, ja kolmanneksi viimeinen silmukka ( eli heti ainaoikean vieressä oleva silmukka) sekä etu- että takakautta oikein. Yhdestä silmukasta tulee siis kaksi. Neulo kerrokset muuten aivan kuin aiemminkin.

Jatka näin neuloen kunnes neule on ympärysmitaltaan sopiva ja ulottuu edestä kiinni (62 kerrosta yhteensä alusta asti omassa nutussani).

Neulo seuraava kerros normaalisti oikein lisäämättä ja tekemättä langankiertoja ja siirrä samalla apulangalle hihojen silmukat. Lisäyksien keskisilmukat jäävät vartalo-osaan. Puikolla on siis etukappaleet ja takakappale.

Neulo vartalosilmukoilla 2 cm (tai kuinka paljon haluatkin) sileää, oikealla oikein ja nurjalla nurin paitsi 2 oikein kerroksen alussa ja lopussa. Silmukkaluvun tulisi olla jaollinen 18 silmukalla + 2+2 ainaoikeaa reunoissa. ( Omassa nutussani 2+ 198 +2 ). Lisää (neulomalla silmukka oikein edestä ja takaa) tai kavenna ( 2 oikein yhteen ) tasaisesti yhden kerroksen aikana jotta saat silmukkaluvun täsmäämään ( sopivia silmukkamääriä neljän reunasilmukan lisäksi on esim. 126,144,162,180,198,216)

Pitsineule:

1. krs ruskealla : 2 oikein, ¤ 3 * 2 oikein yhteen, 6 * 1 oikein + lk, 3 * 2 oikein yhteen ¤, toista ¤-¤ koko kerros, ja sitten 2 oikein.

2. krs ruskealla : 2 oikein, nurin kunnes 2 oikein kerroksen lopussa.

3. krs ruskealla 2 oikein, vaihda valkoinen lanka, neulo oikein, ja 2 oikein lopussa ruskealla 

4. krs ruskealla 2 oikein, vaihda valkoinen lanka, neulo oikein  ja 2 oikein lopussa ruskealla

Toista kerroksia 1.-4. kunnes sopiva pituus. Neulo loppuun 4 kerrosta oikein ja päättele joustavasti.

Siirrä hihan silmukat puikolle. Neulo sileää kunnes sopiva pituus. Neulo loppuun 4 kerrosta oikein ja päättele.

Ompele nappi ja virkkaa napille lenksu kiinnittämistä varten.

Mikäli haluat kirjoa saman kuvion niin tässä on kuva, kirjo lintu peilikuvana sydämen  toiselle puolelle. Silmukoita jäljitteleviin pistoihin löytyy ohje käsityökirjoista.

1239033056_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Melkosta vähemmän-sujuvaa ohjeistusta mutta koittakaa saada selvä :D Jos on virheitä tai ei jummarra ;) niin tönäskää ja katotaan sitten tarkemmin. Tuon reunuksen 2 oikein -jutun voi jättää kokonaan tekemättä, ja poimia silmukat vasta jälkikäteen reunusta varten, jos vaikka haluaa laittaa napit. Niin ei tarvi miettiä niitä napinläpiä neuloessa pitsiä.

No joo, mua kutsuu nyt home-made mozzarellapizza. Munkkeja en saanut leivotuksi  viikonloppuna kun iski laiskuus tai oikeestaan sellanen virkattu hippitunika -ohje mutta kattellaan sitä sitten ensi postauksessa :)

Adjö!